Remedii naturale pentru a scapa de anxietate

Frica inexplicabila, nelinistea, atacurile de panica, nesiguranta sunt manifestari ale anxietatii de care se poate scapa folosind cateva remedii din plante, in locul medicamentelor care au efecte secundare si chiar pot da dependenta.

 

Sunatoare

Sunatoarea este un excelent antidepresiv

Calificata drept un antidepresiv natural de medicii fitoterapeuti, sunatoarea este indicata in tratamentul depresiei usoare si moderate. Indicatia este prevazuta in ghidurile terapeutice din Germania, Anglia, Franta si  inclusiv experti ai Organizatiei Mondiale a Sanataţii recunosc actiunea antidepresiva a acestei plante. Este disponibila in magazinele naturiste si in farmacii sub diverse forme precum  comprimate, extracte lichide, capsule sau infuzii. Totusi, administrarea acestor produse, mai ales daca dureaza peste 15 zile, este bine sa fie recomandata de medic, intrucat sunatoarea interactioneaza cu alte medicamente, in special cu antidepresivele sau antiviralele, si poate avea efecte secundare.

O alta plante recunoscuta pentru efectele sale benefice in combaterea anxietatii este rhodiola, o planta specifica tarilor nordice. In Scandinavia, radacina sa este utilizata pe scara larga, ca alternativa la anxiolitice, pentru tratarea depresiei sezoniere cauzate de lipsa luminii naturale. Rhodiola actioneaza ca un excelent tonic general, are efect adaptogen, favorizeaza starea de bine si somnul odihnitor. Planta este disponibila sub forma de capsule sau pudra. Preparatele pe baza de rhodiola nu se administreaza seara inainte de culcare si nici in asociere cu alte medicamente sau suplimente.

 

Ginsengul, denumit si „radacina vietii”

Ginsengul, denumit si „radacina vietii”

Efectele sedative ale valerianei sunt cunoscute din vremea antichitate, fiind utilizata pana in zilele noastre ca remediu natural pentru tulburari de somn, atacuri de panica, nervozitate. Principala parte utilizata in fitoterapie este radacina valerianei, care poate fi consumata sub forma de infuzie din radacina uscata, tinctura, ulei esential, extract uscat standardizat. Infuzia de valeriana are gust placut si se pot consuma cateva cani pe zi. Valeriana poate fi asociata foarte bine cu alte plante sedative precum musetelul, hameiul sau floarea pasiunii, rezultand infuzii relaxante si placute.

Oboseala, surmenajul, stresul, agitatia pot fi tinute la distanta cu ajutorul ginsengului. Ginsengul readuce pofta de viata, reda tonusul si vitalitatea in cazul persoanelor afectate de oboseala fizica si psihica. Face parte din categoria plantelor adaptogene, adica ajuta la cresterea capacitatii organismului de a reactiona si a se adapta in situatii de stres. Pentru a beneficia de proprietatile sale, ginsengul poate fi administrat sub forma de capsule, tinctura, infuzii.


Adaugati un comentariu


 

*