Rezultatele finale la concursul organizat de Spitalul Judetean Buzau

19 ianuarie 2015 | 14 comentarii |

Note de 2, 3 si 4 din abundenta la examenul scris pentru asistenti medicali. Cel mai mare punctaj a fost obtinut de o infirmiera. Proba practica (interviu) a fost ceva mai bine sustinuta.

 

asistente spitalConcurenta fara precedent inregistrata de Spitalul Judetean de Urgenta (SJU)Buzau la inscrierea pentru concursul de ocupare a unui post de asistent medical debutant, care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, a dovedit un nou esec al pregatirii absolventilor scolilor sanitare postliceale. In ciuda numarului mare de concurenti, notele de 2,3 si 4 au curs din abundenta la examenul scris, ca si la examenul precedent.

Unitatea medicala a scos la concurs, in luna decembrie 2014, posturile ramase neocupate in urma concursului organizat in luna octombrie, pentru ocuparea a 6 posturi de asistent medical (Sectia Ortopedie – Traumatologie,  O.R.L, Bloc operator, Laborator radiologie si imgistica medicala,  Compartiment internari), a 7 posturi de personal auxiliar – infirmiere si ingrijitoare (Compartiment Nefrologie, Sectia Oncologie Medicala , Sectia Ortopedie – Traumatologie, Sectia ATI, Sectia Medicina Interna, Sterilizare) si a cate unui post de liftier si muncitor necalificat. Au aspirat la ocuparea unuia dintre aceste posturi nu mai putin de 82 de candidati, iar cea mai concurenta a fost pentru postul de asistent medical debutant, unde au fost admisi  32  de candidati, in timp ce pentru cele  5 posturi de asistent medical disponibile au fost admisi  20 de candidati.

 

examen asistentePotrivit conducerii spitalului, ca si la examenul din octombrie, desi au fost date subiecte de dificultate medie, rezultatul a fost, parca, „tras la indigo”, cel mai mare punctaj fiind 64 (echivalentul notei 6,40). Oricum, dupa afisarea rezultatelor finale, doar 4 candidati au reusit sa obtina la examenul scris din 12 ianuarie cel putin nota 5,00 (minim pentru a fi admis la proba interviului).

Nici asistentii medicali cu pretentii, care au lucrat temporar in spital sau au avut un loc de munca la un cabinet medical din judet, nu au inregistrat rezultate mai bune. Dintre cei 20 de candidati care au concurat pentru ocuparea unuia dintre cele 5 posturi vacante de asistent medical, doar 6 au reusit sa obtina mai mult de nora 5,00, iar cel mai mare punctaj a fost 60 (echivalentul notei 6,00), in timp ce notele de 3,00 si 4,00 au curs din abundenta.

 Chiar daca la proba interviului, sustinuta pe 15 ianuarie, candidatii ramasi in cursa s-au descurcat ceva mai bine, rezultatele finale nu sunt in masura sa ne linisteasca pe noi, pacientii, care vom ajunge la mana lor atunci cand vom fi internati. Cel mai mare punctaj a fost obtinut, pentru postul de „asistent medical debutant”, de Iulian Alfons Zidarita, care a obtinut media 7,50 (la scris el a avut 55 de puncte). Se pare insa ca din punct de vedere practic a dovedit abilitati si cunostinte mai bune decat contracandidatii sai care la proba scrisa avusesera note ceva mai mari, asa ca el va fi cel angajat.

In cazul asistentilor medicali cu experienta, la proba interviului s-au obtinut note intre 7,50 si 9,50. Cel mai mare punctaj final avand Carmen Banita, care a obtinut media 7,80 (tot ea a avut si cel mai mare punctaj la scris).

 

hol spitalLa examenul pentru ocuparea celor 7 posturi de personal auxiliar sanitar (5 posturi de infirmiera si 2 posturi pentru ingrijitoare in cadrul sectiilor si compartimentelor  Nefrologie, Oncologie Medicala, Ortopedie-Traumatologie, A.T.I, Medicina Interna si Sterilizare), proba scrisa, sustinuta pe data 14 ianuarie s-a dovedit ceva mai bina stapanita de concurenti, acestia obtinand punctaje net superioare celor ale concurentilor pentru asistent medical. In urma afisarii rezultatelor, pentru cele 2 posturi de infirmiera debutanta au fost promovate 8 dintre cele 12 candidate, cu note intre 5,00 si 7,40. In urma interviului au obtinut postul pentru care au concurat  Mihaela Nicolae, cu media 7,70 si Luminita Tudorie cu media 7,48.

Toate cele 3 candidate pentru cele 3 posturi de infirmiera cu experienta scoase la concurs au obtinut note de trecere la proba scrisa, iar in urma interviului, Carmen Boboc a fost admisa cu media 6.26,  Nicoleta Dragomir  cu 7.78 si Marcela Ichimescu cu 8.47 (acesta a avut si cel mai mare punctaj obtinut la proba scrisa in ulltimii ani – 9.10).

 

DSP- uriMult mai ravnite au fost, asa cum s-a intamplat si la editia precedenta a concursului, posturile de femeie de serviciu. Pentru cele 2 posturi de ingrijitoare vacante au fost admisi 12 candidate, dar punctajele obtinute la scris s-au situat intre 31 si 56, promovate pentru interviu fiind 6 dintre ele. Postul pentru care au concurat a fost obtinut de Elivia Palfi – media 6.58 si Elena Jana Ghioca – media 5.70, punctaje care explica, din pacate, de ce nu este curat luna in spitale si de ce exista infectii intraspitalicesti.

In data de 15 ianuarie, unitatea medicala buzoiana a organizat si concursul pentru ocuparea celor 2 posturi de lifier si muncitor calificat, pentru care au fost 2 candidati, cat si cel pentru muncitor calificat pentru care a concurat 1 candidat. Toti cei trei au fost admisi la proba scrisa, cu 51de puncte, respectiv 60 si 65 de puncte, iar in urma interviului au reusit sa obtina media care le permite angajarea.

Criza de personal calificat ramane insa una acuta in cazul medicilor, cea mai mare unitate sanitara cu paturi din judet nereusind sa atraga medici tineri, in ciuda faptului ca a organizat concursuri repetate pentru ocuparea unor posturi vacante in sectiile Cardiologie, Urologie, UPU, Radiologie Pediatrie, Neonatologie, Oncologie sau SML, chiar daca nou-venitilor li se acorda un supliment de 1000 de lei lunar, din partea Consiliului Judetean Buzau, pentru plata chiriei si a utilitatilor.

 

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Comentarii (14)

  1. Georgiana Irimia spune:

    Si la Ploiesti la fel! Numai ca aici notele au fost mai mari!

Adaugati un comentariu


 

*