Risc major de poluare în municipiul Buzău, din cauza unui incendiu violent

19 ianuarie 2021 | 0 comentarii |

Locuitorii au primit un mesaj Ro-alert prin care sunt sfătuiți să închidă bine ușile și ferestrele și să oprească aparatele de ventilație.

 

Un nor gros de fum poate fi văzut deasupra municipiului Buzău de la kilometri distanță, cauza fiind un incendiu violent izbucnit la un depozit de materiale reciclabile al unei societăți cu sediul în Zona Industrială, pe Șoseaua Pogonele. Este vorba de o societate care se ocupă cu reciclarea, iar din primele informații se pare că incendiul a izbucnit într-o zonă în care erau depozitate mai multe carcase de frigidere, extinzându-se apoi cu repeziciune la celelalte materiale reciclabile depozitate in spațiul respectiv.

Sunt materiale ușor combustibile, astfel că incendiul a căpătat proporții îngrijorătoare, iar norul gros de fum poate fi zărit aproape din orice zonă a orașului. Din fericire, nu sunt victime, însă incendiul se manifestă cu violență și degajări mari de fum, astfel că a fost nevoie de emiterea unui mesaj Ro-alert către buzoieni, pentru a-i avertiza asupra riscurilor create.

În primul rând, autoritățile recomandă ocolirea zonei respective făcând un apel și către conducătorii auto pentru a elibera căile de acces, astfel încât să permită deplasarea în timp cât mai scurt a autospecialelor de intervenție.

 

De asemenea, în zonă au fost impuse și restricții de circulație, pe care cetățenii sunt rugați să le respecte.

Totodată, mesajul Ro-alert se adresează și populației generale, care este avertizată în privința riscului reprezentat de norul de fum toxic care s-a ridicat deasupra orașului. În această situație, locuitorii municipiului sunt sfătuiți să închidă bine ușile și ferestrele, să astupe gurile de aerisire și să oprească instalațiile de ventilație sau de climatizare.

Pompierii de la ISU intervin la acest moment cu 8 speciale, însă, având în vedere proporțiile incendiului, se ia în calcul și solicitarea se sprijin de la inspectoratele din județele învecinate.

La acest moment, pe DJ203D Buzău – Maxenu – Smeeni  a fost închis traficul pentru toate tipurile de autovehicule, iar circulația a fost deviată pe DN2C și DN2E85 sau pe DN2B.

Au fost instituie, totodată, filtre la intrările în localitățile Smeeni, Maxenu și Costești.

La fața locului se află și o echipă a Gărzii de Mediu care va măsura gradul de poluare și va demara propriile verificări, imediat ce intensitatea incendiului se va reduce.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*