Românii se tem mai mult de spital decât de Covid-19

14 decembrie 2020 | 0 comentarii |

Cu toate acestea, cei mai mulți dintre ei au încredere în medici atunci când vine vorba de informați despre răceală și gripă.

 

În perioada 29 noiembrie – 7 decembrie, Coaliția România Sănătoasă a realizat un studiu având ca subiect „Temerile românilor în sezonul răcelilor și gripei, în context pandemic”, pe un eșantion reprezentativ format din 1.493 de respondenți.

Rezultatele făcute publice recent relevă faptul că în această perioadă, majoritatea românilor se tem mai mult de perspectiva de a ajunge în spital decât de cea a infectării cu noul coronavirus. Astfel 69,5% au declarat că se tem de spitalizare în această perioadă, în timp ce 49,7% au declarat că se tem mai mult de consecințele Covid-19. În același timp, aproximativ 29% se tem de lipsa posibilității de asistență medicală, iar în jur de 22% dintre respondenți au declarat că se tem de măsurile restrictive care împiedică desfășurarea vieții de zi cu zi.

 

Sondajul mai relevă faptul că peste jumătate dintre români au în casă la acest moment stocuri de medicamente, ibuprofenul, paracetamolul și aspirina fiind produsele care predomină. De altfel, ibuprofenul este medicamentul preferat pentru tratarea simptomelor de răceală și gripă, iar când vine vorba despre informații referitoare la aceste afecțiuni, 80% dintre români spun că au cea mai mare încredere în medici.

În ceea ce privește perspectiva revenirii la o viață normală după pandemie, 30% dintre respondenți sunt de părere că acest lucru se va întâmpla în următoarele 9-12 luni, în timp ce 20% sunt mai optimiști și spun că viața va reveni la normal în următoarele 4-8 luni.

 

Ovidiu Covaciu

Ovidiu Covaciu, fondatorul Coaliției România Sănătoasă a declarat că studiul a fost efectuat în contextul modificări protocolului de tratament al pacienților cu Covid-19, precizând că „este important ca oamenii să înțeleagă care sunt limitele automedicației, iar noul protocol de tratament al Covid-19, publicat de autorități, vine cu anumite modificări importante: pentru tratamentul simptomatic, a fost clarificată folosirea medicamentelor antiinflamatoare, cu recomandarea că pot fi folosite fie în tratarea febrei, fie în reducerea durerii și inflamației. Pentru cazurile asimptomatice, nu se recomandă niciun fel de tratament”.

 


Categorii: Actual, Analiza, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*