Trei spitale și un cămin de bătrâni – singurele focare de Covid-19 la nivelul județului Buzău

14 decembrie 2020 | 0 comentarii |

În total, în aceste unități sunt confirmate pozitiv 83 de persoane, în timp ce incidența în județ în ultimele 14 zile a ajuns 1,91 la mie.

 

Spitalul CFR

La acest moment, în județul Buzău mai există patru focare de Covid-19, dintre care trei în cadrul secțiilor unor unități sanitare, iar unul la Căminul rezidențial pentru vârstnici Istrița din Breaza. Potrivit ultimelor date comunicate de Direcția de Sănătate Publică Buzău (DSP), în cadrul căminului de bătrâni sunt confirmate pozitiv 24 de persoane, care sunt în prezent izolate. Totodată, personalul căminului și asistații au fost testați, iar la nivelul unității s-au efectuat lucrări de curățenie și dezinfecție terminală.

Cel mai mare focar continuă să rămână cel de la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, unde sunt confirmate pozitiv 48 de persoane. Aceleași măsuri au fost dispuse de către DSP și în cazul acestei unități medicale, ca al celorlalte două unități sanitare din județ unde mai sunt focare active, respectiv secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență unde sunt confirmate 7 cazuri și Spitalul CFR cu 4 cazuri confirmate.

 

În județ, situația epidemiologică se menține la un nivel moderat, chiar dacă ieri au fost raportate 105 cazuri noi, după o perioadă destul de lungă în care nu mai fusese depășit pragul de 100 de cazuri în 24 de ore. În schimb, astăzi au fost raportate doar 45 de cazuri noi, o cifră considerabil mai mică decât cea din ziua anterioară, ambele raportări referindu-se la zile de week-end, când este cunoscut faptul că se fac mai puține testări.

Incidența îmbolnăvirilor la nivelul județului este de 1,91 cazuri la mia de locuitpri, în ușoară scădere față de săptămânile anterioare, iar dacă acest trend va continua, s-ar putea ajunge din nou în zona verde, cu o incidență mai mică de 1,3 la mie.

În ceea ce privește incidența pe localități, cea mai mare este în municipiul Buzău, cu o rată de infectare de 3,72 la mie. Trebuie menționat că, la acest moment, municipiul stă mult mai bine, ținând cont de faptul că în săptămânile precedente depășise o incidență de 5 la mie.

 

De la debutul pandemiei, în județul Buzău au fost confirmate7.517 cazuri de Covid-19, iar dintre acestea, 6.354 de pacienți au fost declarați vindecați, iar 191 au decedat.

La nivel național, astăzi au fost confirmate 3.252 de cazuri noi de Covid-19, însă la un număr mai mic de teste efectuate, respectiv 8.059. Au mai fost anunțate 109 cazuri de deces, numărul persoanelor decedate după ce au fost confirmate cu Covid-19 ajungând astfel la 13.494.

În total, de la debutul pandemiei, în țară au fost  confirmate 559.587 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 460.780 de pacienți au fost declarați vindecați.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu Covid-19 este de 12.379, iar  dintre acestea, 1.289 sunt internate în stare gravă, la ATI.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*