Romanii spun ca nu au suficient timp sa manance fructe si legume

Majoritatea prefera sa inlocuiasca mesele sanatoase cu gustari rapide, alcatuite de cele mai multe ori din alimente de tip fast-food.

 

Fast foodUn nou studiu efectuat la nivelul populatiei Romaniei, releva faptul ca fructele si legumele nu se numara printre alimentele consumate cu regularitate de romani, cei mai multi preferand gustarile rapide, inghitite pe fuga, in locul meselor sanatoase. Astfel, in timp ce recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) arata ca este necesar consumul a cel putin 400 de grame de fructe si legume pe zi, impartite in cinci portii, doar 14 la suta dintre romani consuma zilnic cele 4-5 portii de fructe recomandate si doar 10 la suta legume, iar 47 la suta dintre romani consuma fructe de 2-3 ori pe zi si 37 la suta, legume.

Conform studiului, principalul argument pe care romanii il ofera pentru absenta fructelor si a legumelor din dieta zilnica este lipsa timpului. Mesele sanatoase sunt inlocuite cu gustari rapide si disponibile la scara larga. Totusi, produsele necesare unei bune functionari a organismului uman sunt accesibile si pentru cei care sunt mereu in criza de timp. Astfel de produse sunt sucurile suta la suta naturale si mousse-urile, care au aceleasi proprietati nutritive ca fructele si legumele din care sunt facute.

 

sucuri naturaleOrganizatia Mondiala a Sanatatii confirma faptul ca un pahar de 200 de mililitri de suc de fructe sau suc de fructe si legume poate inlocui una din cele 5 portii recomandate de fructe si legume. Vorbim aici despre sucurile naturale, obtinute exclusiv din fructe si legume, fara zahar sau conservanti adaugati.

Astfel, un pahar de suc de portocale la micul dejun incarca organismul cu vitamina C, oferind energie pentru intreaga dimineata.

O gustare benefica pentru organism poate fi, de asemenea, si mousse-ul din fructe sau din fructe si legume, produs mai putin cunoscut pe piata din Romania. Mousse-urile sunt produse suta la suta naturale, obtinute din piureuri de fructe si legume.

Este binecunoscut faptul ca legumele si fructele au un rol important in prevenirea mai multor boli, precum diabetul, bolile cardiovasculare si cancerul dar si ca asigura organismului o mai buna imunitate si energie, prin continutul de fibre, vitamine si minerale indispensabile organismului uman.

 


Categorii: Actual, Lifestyle, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*