Rujeola se intinde la Ramnicu Sarat, ca pata de ulei

4 decembrie 2012 | 0 comentarii |

Boala contagioasa se intinde si in municipiul Ramnicu Sarat, astfel ca s-a ajuns la 76 de cazuri diagnosticate clinic si 55 confirmate.

 

Mihaela Voineagu

Focarul de rujeola izbucnit in urma cu o luna in comuna buzoiana  Ramnicelu creste cu fiecare zi ce trece, confirmand imunizarea deficitara, mai precis, lipsa ei (desi face parte din programele nationale obligatorii de imunizare), in comunitatile in care boala se manifesta ca un tavalug…

In ultimele zece zile, de cand Directia de Sanatate Publica (DSP) a confirmat  existenta focarului, numarul de imbolnaviri s-a triplat.

Potrivit datelor furnizate de purtatorul de cuvant al DSP Buzau, Mihaela Voineagu, astazi la pranz erau „inregistrate pe teritoriul judetului Buzau 76 de suspiciuni de imbolnaviri prin rujeola. 36 de cazuri sunt confirmate serologic, 19 cazuri sunt confirmate clinic si epidemiologic, alte 19 probe sunt in lucru, iar 4 cazuri au fost infirmate”.

Mihaela Voineagu mai spune ca cele mai multe imbolnaviri se inregistreaza acolo unde focarul a si aparut, adica in localitatea Ramnicelu unde,  din cele 42 de cazuri existente au fost confirmate 35 cazuri (30 copii si 5 adulti), un caz a fost infirmat, iar alte sase cazuri sunt inca neconfirmate, fiind in lucru.

Rujeola s-a extins insa si in Municipiul Ramnicu Sarat, unde potrivit aceleiasi surse „sunt inregistrate, in acest moment 10 cazuri, din care au fost  confirmate sase, numai la copii, iar alte patru cazuri sunt inca neconfirmate”.

In spitalele buzoiene sunt internate, la aceasta ora, sase copii ( 2 > 1an, 1=1 an, 1=2 ani, 1=5 ani, 1=12 ani ) cu forme usoare de boala, dintre care patru se afla in Sectia pediatrie a Spitalului Municipal Rm. Sarat, iar ceilalti doi se afla in Sectia de Boli Indectioase a Spitalului Judetean de Urgenta.  


Adaugati un comentariu


 

*