S-a lansat Asociația Farmaciilor și Farmaciștilor din România

Asociația Farmaciilor și Farmaciștilor din România (AFFR) anunță că s-a lansat oficial, la București, cu scopul de a gestiona și promova interesele farmaciilor și farmaciștilor printr-o reprezentare comună.

 

Lansare AFFR

Din nevoia de a fi reprezentați la nivel național printr-o asociație care să gestioneze și să promoveze interesele farmaciilor și ale farmaciștilor, reprezentanții unor afaceri din domeniul farmaceutic au înființat Asociația Farmaciilor și Farmaciștilor din România (AFFR), a transmis luni, noua asociație, printr-un comunicat de presă.

„Membrii fondatori reprezintă 4 afaceri de familie cu capital 100% românesc, cu o experiență bogată în domeniul farmaceutic și o reputație solidă, ghidată de valori autentice. Deși provin din zone geografice și culturi diferite, aceștia au descoperit că se confruntă cu o serie de probleme comune precum statutul fragil al profesiei de farmacist, cadrul legislativ care nu acoperă problemele specifice domeniului și nu în ultimul rând carențe in comunicarea cu autoritățile. Astfel s-a născut nevoia de a fi reprezentați la nivel național prin formarea AFFR, care să gestioneze și să promoveze interesele farmaciilor și farmaciștilor. Misiunea asociației cuprinde efectuarea de demersuri pentru respectarea și îmbunătățirea legislației, pentru promovarea eticii profesionale și a normelor de concurență loială, pentru promovarea și apărarea intereselor comune ale membrilor săi în relațiile cu partenerii, dar și în raport cu autoritățile publice, se arată în comunicat.

 

AFFR a fost lansată joi, 18 mai, la București, iar cu această ocazie au fost discutate obiectivele, misiunea și viziunea asociației și a fost prezentat Consiliul Director, format dintr-un președinte, trei vicepreședinți și un director executiv.

Astfel, Bogdan Chiriac, director general Farmaciile „Myosotis” Galați deține funcția de președinte, Laura Palade -administrator Farmaciile „Lara Farm” Iași, Diana Copae -administrator Farmaciile „Miruna” Argeș și Răzvan Munteanu -administrator Farmaciile „Professional Farmaline” Prahova sunt vicepreședinți, iar Vladimir Mănăstireanu – managing director în cadrul „Public Affairs Solutions” este director executiv.

Directoratul Executiv al Asociației Farmaciilor și Farmaciștilor din România va fi asigurat de către „Public Affairs Solutions”, prin Vladimir Mănăstireanu, managing director în cadrul companiei specializate în afaceri publice și relații guvernamentale”, care a fost, anterior, președinte ANSVSA, secretar de stat în cabinetul vicepremierului, secretar general adjunct al Guvernului, subprefect de Tulcea și deputat PSD în legislatura 2004-2008, se arată în comunicat.

 

Bogdan Chiriac – Presedinte AFFR

Pe agenda evenimentului de lansare a AFFR s-a aflat și o sesiune de networking pentru reprezentanții celor 30 de societăți comerciale care au devenit deja membre ale asociației și care dețin un numar de 853 de farmacii, respectiv 10% din totalul farmaciilor din România, cu o cotă de piață de 12% din total cifră de afaceri.

„Ne-am bucurat de prezența omologilor noștri din toate colțurile țării, colegi care au înțeles că avem obiective comune pe care ne dorim să le transpunem în practici consistente. Domeniul farmaceutic, în care activăm deja de o bună perioadă de timp ca antreprenori, avea nevoie de o voce sonoră, coerentă si de parteneri valoroși alături de care să devenim o construcție solidă și durabilă. AFFR intenționează să devină un partener de dialog care să asigure o comunicare mai eficientă în relația cu instituțiile publice, legislative și oricare alt interlocutor din domeniile conexe”, a afirmat Bogdan Chiriac, președintele AFFR.

 

Între inițiativele aflate pe agenda asociației se regăsesc:

* Caravana Farmaciștilor – un program educațional prin intermediul căruia liceenii fac cunoștință cu profesia de farmacist, fiind implicat personalul de specialitate, experții din domeniu dar și proprietarii de farmacii care să împărtășească din experiența proprie;

* Formularea de completări pentru codurile de etică și bune practici existente pentru domeniul farmaceutic;

* Formularea unor strategii pe termen mediu și lung în vederea multiplicării serviciilor disponibile în farmacii;

* Elaborarea în colaborare cu organisme neguvernamentale sau guvernamentale a unor strategii
specifice în probleme de ordin general care au legătură cu starea de sănătate a populației.

Asociatia Farmaciilor si Farmacistilor din Romania își propune să lucreze în beneficiul pacientului, să dezvolte servicii adaptate nevoilor acestuia, să redea prestigiul profesiei de farmacist și să insufle actualilor și viitorilor antreprenori dorința de a-și aduce aportul în evoluția unui domeniu care mai are multe praguri de depășit.

 

Sursă foto: AFFR

 


Adaugati un comentariu


 

*