S-a tras cortina peste a patra editie a Scolii de Vara Neurodiab

Evenimentul, desfasurat la Sinaia, s-a adresat in special tinerilor medici implicati in managementul neuropatiei diabetice.

 

neurodiab (1)La finele saptamanii trecute, statiunea montana Sinaia a gazduit cea de-a patra editie a Scolii de Vara Neurodiab, eveniment organizat, ca si pana acum, de Societatea de Neuropatie Diabetica din Romania. Desfasurata pe parcursul a trei zile, activitatea a reunit, depotriva, rezidenti si medici tineri care fac parte din echipa pluridisciplinara ce ingrijeste persoane cu diabet zaharat, cat si specialisti renumiti in domeniu, invitati de organizatori pentru a impartasi din experienta lor medicilor aflati la inceput de cariera. Tema aleasa pentru aceasta editie a scolii de vara a fost Neuropatia autonoma – de la cunostinte academice la practica clinica”, cursurile desfasurate pe parcursul activitatii abordand aspecte de actualitate legate de gestionarea neuropatiei diabetice, completate de demonstratii practice.

Conform organizatorilor, la cea de-a patra editie a Scolii de Vara Neurodiab au fost prezenti 118 participanti, dintre care 61 de medici rezidenti si 42 de medici specialisti, cu mentiunea ca 15 dintre cursanti au fost din Bulgaria. In total, acestia au participat la 700 de minute de sesiuni stiintifice, sustinute de 7 lectori, precum si la sase prezentari de caz, sustinute de medici rezidenti.

 

neurodiab (2)Programul stiintific al manifestarii a subliniat inca o data necesitatea abordarii interdisciplinare a pacientului cu neuropatie autonoma, echipa de specialisti fiind vitala pentru managementul corect al acestor complicatii ale diabetului zaharat. Tematica a urmarit subiecte de real interes pentru participanti, abordate de profesionisti consacrati in domeniu, precum conf. dr. Ioan Veresiu, prof. dr. Peter Kempler, prof. dr. Tamas Varkonyi, dr. Tudor Lupescu, dr. Bogdan Florea, dr. Andrei Manu-Marin, as. univ. Cosmina Bondor.

Traditia sesiunilor practice tip „hands on” a contiuat si anul acesta, cu prezentarea modului de lucru cu aparatele CardioSys si Sudoscan, care s-au bucurat de interes si entuziasm din partea participantilor.

Pe langa noile conostinte acumultate, acestia au avut si sansa castigarii unor premii puse in joc de organizatorii evenimentului, care au dorit ca astfel sa rasplateasca eforturile tinerilor medici si rezidenti care au realizat lucrari in sfera neuropatiei diabetice si a piciorului diabetic.

 

neurodiab (3)Premiul Neurodiab a devenit deja o traditie a Scolii de Vara si consta in sponsorizarea integrala a participarii la Congresul Anual al Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului. Anul acesta, datorita generozitatii sponsorilor, au fost oferite doua astfel de premii.

In urma concursului de lucrari primite la secretariatul Neurodiab pana la data de 31 mai 2015, comisia de evaluare formata din conf. dr. Ioan Veresiu, dr. Bogdan Florea si dr. Norina Gavan i-a  desemnat ca premianti pentru anul 2015 pe dr. Andreea Larisa Taut si pe dr. Monica Lasca, ambele din  Cluj Napoca.

Premii au fost acordate  si rezidentilor care au sustinut prezentari de caz in cadrul evenimentului. Numarul de prezentari trimise din partea participantilor a fost unul mare, organizatorii selectand doar sase dintre acestea. Astfel, in cursul zilei de sambata, au sustinut prezentari de caz medicii rezidenti Simona Carniciu, Roxana Stoica, Daniel Cosma, Iulia Soare, Ioana Spanu si Ioana Popa. Prezentarile au fost sustinute in fata expertilor participanti la eveniment, iar in urma jurizarii au fost desemnate cele mai bune dintre ele. La aceasta sectiune au fost acordate trei premii, care au reveni medicilor Daniel Cosma din Cluj Napoca, respectiv, Roxana Stoica si Iulia Soare – ambele din Bucuresti.

 


Categorii: Medici, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*