S-au împuținat centrele de vaccinare din Buzău. Două ar putea face și testări COVID

14 februarie 2022 | 0 comentarii |

De astăzi, unele dintre centrele cu activitate redusă au fost închise, iar altele au fost transformate în centre hibrid, unde vor efectua atât vaccinări cât și testare COVID.

 

A scăzut foarte mult rata de vaccinare anti-COVID în toată țara, iar Buzăul nu face excepție. Faptul că varianta Omicron a fost catalogată ca fiind mai bândă, chiar dacă mai contagioasă, iar ministrul Sănătății a anunțat că sfârșitul lunii martie ar putea aduce încetarea stării de alertă și ridicarea restricțiilor, a făcut pe mulți să considere că nu mai au nevoie de protecție prin vaccinare, chiar dacă numărul infectărilor zilnice în continuare destul de mare și chiar dacă s-a confirmat faptul că vaccinarea scade riscul de a ajunge în stare gravă în cazul infectării cu virusul SARS-CoV-2, indiferenet ce tulpină are acesta.

În acest context, așa cum SănătateaBuzoiană a anunțat încă de săptămâna trecută, la nivel național se închid, începând de astăzi, 170 de centre de vaccinare, iar altele se vor transforma în centre de testare sau centre hibrid, care vor efectua și vaccinare și testare, dacă circuitul și accesibilitatea o vor permite, așa cum a declarat într-o conferință de presă, șeful CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiță.

În plus, mâine, așa cum a anunțat premierul Nicolae Ciucă, ar urma să se renunțe la o nouă parte din restricțiile actuale impuse în contextul pandemiei de COVID-19, în condițiile în care, în opinia autorităților, datele din ultimele zile sunt „încurajatoare”.

 

În acest context, autoritățile sanitare din județul Buzău au propus închidrea centrelor de vaccinare din Pârscov, Scurtești, Smeeni, Vadu Pașii, Vernești, Vintilă Vodă, Galeria Mall, demisol Dispensar Medical nr. 14, Muzeul Județean Buzău (Johnson), care de astăzi își vor înceta funcționarea.

Totodată, Centrul de Vaccinare cu flux Moderna de la demisolul Dispensarului Medical nr.14 și cel cu AstraZeneca de la Galleria Mall vor fi mutate la Muzeul Județean, iar Centrul de Vaccinare Kaufland Sud din municipiul Buzău și cel din Str. Micșunelelor din Râmnicu Sărat ar putea deveni centre hibrid (vor desfășura atât activitate de vaccinare cât și testare), dacă autoritățile centrale vor aproba propunerea DSP Buzău, vor asigura kit-urile de testare și vor transmite reglemenările legale în acest sens. „Noi am făcut această propunere, dar se vor putea efectua testări doar în momentul în care vor exista reglementările legale în acest sens”, a explicat directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu.

Vor asigura, în continuare, activitatea de vaccinare, două centre din municipiul Buzău, respectiv Drive thru Kaufland – Pfizer și Johnson și cel de la Muzeul Județean – Pfizer, două la Râmnicu Sărat, respectiv, Drive thru Kaufland – Pfizer și cel de pe Str. Micșunelelor, nr 29 – Pfizer și Johnson&Johnson, precum și un centru la Sala Sporturilor Nehoiu – Pfizer.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*