Salvator de la Ambulanță, înjunghiat în casa a pacientului care a cerut ajutor

5 decembrie 2022 | 0 comentarii |

Un angajat al Serviciului Județean de Ambulanță Buzău a fost atacat, în timp ce se afla în misiune, de prietenul unui râmnicean la care a mers în urma unei solicitări de ajutor medical. Salvatorul a ajuns la spital ca pacient, cu o plagă înjunghiată, la picior.

 

Un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanţă Buzău a fost solicitat, chiar de Ziua Națională, să intervină și să-i acorde ajutor unui pacient din Râmnicu Sărat, care a anunțat că se simte rău. Când au sosit la casa pacientului și se pregăteau să îi acorde ajutorul medical necesar, membrii echipajului au fost luați la bătaie, de un alt bărbat care se afla în casa râmniceanului și care a devenit recalcitrant, pe motiv că prietenul său nu este ajutat mai repede.

Într-o fracțiune de secundă, agresorul, un bărbat în vârstă de 65 de ani, s-a „înarmat” cu un cuțit și l-a înjunghiat pe șoferul ambulanței în piciorul drept.

Speriată, asistenta medicală care făcea parte din echipaj a sunat la 112 și a cerut ajutorul polițiștilor, iar șoferul ambulanței a fost transportat de urgență la spital, unde a fost internat pentru a primi îngrijirile medicale de specialitate.

În urma acestui incident în care salvatorul a devenit victimă, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Sărat au demarat cercetările, în cadrul unui dosar penal pentru acte de violenţă împotriva personalului sanitar aflat în exerciţiul funcţiunii.

 

Potrivit IPJ Buzău, în seara de 1 decembrie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că membrul unui echipaj de ambulanţă a fost victima unei vătămari corporale, în timp ce se afla la o intervenţie medicală în municipiul Râmnicu Sărat. În urma sesizării, la faţa locului s-a deplasat de îndată o echipă operativă pentru a verifica datele semnalate. Din primele investigaţii a reieşit că echipajul a fost solicitat pentru a inteveni la un caz medical la locuinţa unui bărbat care acuza stare de rău. La domiciliul bărbatului era prezent şi un invitat, un râmnicean în vârstă de 65 de ani. La un moment dat, pe fondul unui conflict spontan, acesta din urmă l-ar fi agresat pe unul dintre membrii echipajului, un bărbat în vârstă de 51 de ani, de asemenea din Râmnicu Sărat. În urma leziunilor suferite la coapsă, persoana vătămată a fost transportată la spital şi internată, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate”, menționează Biroul de presă al IPJ, într-un comunicat remis presei.

Agresorul, un bărbat de 65 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii de acte de violenţă împotriva personalului sanitar aflat în exerciţiul funcţiunii, iar polițiștii, sub coordonarea procurorilor, continuă cercetările în acest caz.

 


Adaugati un comentariu


 

*