Sănătatea, cea mai mare GRIJĂ a românilor

31 martie 2022 | 0 comentarii |

Un sondaj realizat de MedLife pe un eșantion reprezentativ la nivel național arată că pandemia a accentuat grija românilor față de sănătatea proprie și a celor dragi, dar în același timp a crescut și nivelul de îngrijorare a acestora. 

 

Pandemia ne-a făcut pe toți să conștientizăm mai bine cât de importantă este sănătatea noastră și a celor apropiați și să ne preocupăm mai mult de acest aspect și să nu mai amânăm vizitele la medic până în ultimul ceas. De altfel, explicabil, în contextul în care datele centralizate la nivel european arată că speranța de viață a românilor a scăzut, în 2020, cu 1,4 ani din cauza pandemiei COVID-19. Desigur, odată cu scăderea incidenței infectărilor cu virusul SARS-CoV-2, românii au început să înțeleagă și importanța prevenției, mai ales în contextul în care, în perioada pandemiei, accesul la serviciile medicale a fost limitat, iar multe boli cronice s-au acutizat.

În continuare, însă, femeile trăiesc, în medie cu 8 ani mai mult decât bărbații, iar principalele cauze de deces rămân bolile cardiovasculare și cancerele – mai ales cel de plămâni.

În contextul pandemiei, a recesiunii economice și a războiului din Ucraina, principalul motiv de grijă al românilor este sănătatea, urmată de situația economică și de războiul din Ucraina.

 

Mai multă grijă față de membrii familiei

 

Un studiu realizat de Sistemul de Sănătate MedLife despre GRIJILE românilor, după doi ani de pandemie și în contextul războiului din Ucraina, arată că mai mult de jumătate dintre participanții la studiu au declarat că sănătatea reprezintă principalul motiv de grijă în această perioadă, în ciuda reducerii curbei de impact a pandemiei, precum și a creșterii amenințărilor geo-politice din regiune. Pentru 68% dintre respondenți este foarte important să aibă grijă de sănătatea proprie, dar ponderea celor care pun grija pentru sănătatea familiei și a apropiaților pe primul loc este chiar mai mare, 79% dintre participanții la sondaj evaluând ca foarte important acest aspect. De altfel, 8 din 10 români declară că au devenit mai atenți și mai grijulii față de cei din jur, în ultimii doi ani.

Preocuparea românilor pentru sănătate este confirmată și de cei 80% dintre participanții la sondaj care au mers la medic în ultimul an, în timp doar 14% spun că nu au mai fost la medic dinainte de pandemie, mai arată arată studiul MedLife.

 

Orientarea către serviciile unui spital privat 

 

Grija pentru sănătate a românilor se observă și din interesul din ce în ce mai mare pe care din ce în ce mai mulți îl manifestă pentru serviciile de sănătate private, pe chiar dacă sunt nevoiți să suporte costuri incomparabil mai mari. Potrivit sondajului MedLife, 1 din 3 români aleg, în general, serviciile unui furnizor privat de sănătate, în scop de prevenție sau de tratament. În ultimul an, 45% dintre respondenți au declarat că au apelat la serviciile unui spital privat din România, iar printre motivele acestei alegeri au menționat calitatea serviciilor, profesionalismul echipelor medicale, dar și grija și empatia manifestate pentru pacienți, 95% dintre participanții la sondaj considerând importantă grija cu care sunt tratați atunci când merg la medic.

Pentru cei mai mulți, grija primită într-un spital se traduce prin respect și atenție față de nevoile pacientului (72%), tratament personalizat (66%), explicarea procedurilor pas cu pas (64%) și promptitudine (43%).

Dintre cei care au avut experiențe în spitalele private din România, mai mult de jumătate consideră că acestea se ridică la standardele spitalelor internaționale, iar peste 80% ar recomanda unitățile private din România pentru îngrijirea și tratarea celor dragi.

 

Alinierea la standarde de calitate internaționale

 

Mihai Marcu

Conducerea MedLife spune că personalul propriu este pregătit să răspundă îngrijorărilor românilor referitoare la starea lor de sănătate și să trateze cu grijă orice pacient din spitalele sale.

„Presiunea constantă pe care am resimțit-o în ultimii ani ne-a făcut să fim mai atenți, în primul rând la nivel personal, în evaluarea standardelor unui sistem medical desemnat să ne îngrijească în cele mai vulnerabile momente. În spitalele MedLife, grija este o valoare esențială, pe care o evocăm acum în mod deosebit, pe fondul unei îngrijorări generalizate a populației – pacienții noștri știu că suntem alături de ei pas cu pas. Echipele interdisciplinare, echipamentele de înaltă performanță, infrastructura extinsă la nivel național, profesionalizarea constantă a cadrelor medicale și toate investițiile pe care le-am realizat pe parcursul celor aproape trei decenii de existență ne fac azi mândri de standardele de calitate aliniate internațional pe care le punem la dispoziția pacienților din România”, a declarat Mihai Marcu, CEO și Președinte MedLife Group.

MedLife deține cea mai complexă rețea de spitale private din România, cu 14 unități spitalicești în Bucureși și în țară și mii de medici, asistente și infirmiere care împreună fac România bine zi de zi.

 


Adaugati un comentariu


 

*