Sanitas a anuntat noi actiuni de protest, incepand de saptamana viitoare

Sindicalistii sunt nemultumiti de intarzierea unei noi majorari cu 25 la suta a salariilor din sectorul medical si de diferentele salariale dintre angajatii din aceeasi categorie care au aceeasi vechime dar lucreaza in sectoare diferite.

 

Sanitas BuzauFaptul ca Guvernul a retras proiectul privind salarizarea in sectorul bugetar care prevedea diminuari salariale unor categorii de angajati din sectorul medical, nu a avut darul de a-i determina pe sindicalistii din Sanatate sa renunte la revendicarile lor si de a recurge la proteste in cazul in care autoritatile nu vor da curs acestor solicitari.

Astfel, in cursul sedintei de astazi a Consiliului National al Federatiei Sindicale Sanitas s-a decis continuarea protestelor si s-a fixat calendatul dupa care aceste actiuni vor avea loc, incepand chiar din perioada imediat urmatoare.

Pentru a demostra ca sunt decisi sa nu cedeze pana ce revendicarile nu le vor fi solutionate, aproximativ 200 de sindicalisti au pornit, in urma cu putin timp, intr-un mars catre Ministerul Sanatatii si Ministerul Muncii, imediat dupa incheierea sedintei de astazi. Principalele revendicari ale acestora sunt legate de intarzierea operarii majorarii cu 25 la suta a salariilor cadrelor medicale, majorare care le fusese promisa pentru acest an, si de inechitatile privind salariile primite de angajatii din aceeasi categorie, cu aceeasi vechime, dar incadrati in sectoare diferite. Totodata, sindicalistii cer deblocarea posturilor de specialitate pentru angajatii din sistemul sanitar, asistenta sociala si medico-sociala

 

Marsul Sanitas - Ministerul Sanatatii

Marsul Sanitas – Ministerul Sanatatii

Marsul de astazi al sindicalistilor a fost unul pasnic, participantii pichetand sediile celor doua ministere si punandu-le in vedere autoritatilor ca in cazul in care revendicarile nu le vor fi rezolvate, de saptamana viitoare vor fi demarate actiuni de protest care pot ajunge la greva generala.

 Conform calendarului stabilit in urma cu cateva ore de liderii Sanitas, urmatoarea actiune de protest este planificata pentru saptamana viitoare, pe 20 aprilie, si va consta in pichetarea sediilor Prefecturilor din toate judetele.  In cazul in care revendicarile nu le vor fi rezolvate, sindicalistii vor continua actiunile de protest in luna iunie, cand vor picheta, in perioada 9-13 mai, sediile ministerelor Muncii, Sanatatii si Finantelor.

Cea mai ampla actiune urmeaza sa aiba loc pe 15 iunie, cand a fost programat un miting in Capitala la care s-a anuntat ca vor participa peste 15.000 de sindicalisti din intreaga tara. Se va ajunge apoi la greva de avertisment, iar in cele din urma, angajatii din sectorul sanitar vor intra in greva generala, lucru ce ar urma sa se intample tot in cursul lunii iunie.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*