Sindicalistii de la Sanitas au anuntat noi proteste la jumatatea saptamanii viitoare

24 octombrie 2014 | 0 comentarii |

In cazul in care salariile personalului din sistemul sanitar si cel de asistenta sociala nu vor fi majorate de la 1 noiembrie, sindicalistii vor incepe cu pichetarea Guvernului, actiune ce va fi urmata de un miting de amploare in Capitala.

 

Sanitas BuzauSunt sanse mari ca saptamana viitoare sa fie reluate protestele sindicalistilor din Sanatate, reprezentantii Federatiei Sindicale Sanitas anuntand printr-un comunicat ca pe 29 octmbrie, mai precis miercuri, sunt decisi sa reia actiunile de pichetare a Guvernului daca de la 1 noiembrie nu vor fi majorate cu 100 de lei brut salariile personalului din sistemul sanitar si celui din asistenta sociala. Sindicalistii au cerut Guvernului sa gaseasca pana pe 29 octombrie solutii pentru a opera aceasta majorare incepand de luna viitoare, in caz contrar urmand a fi reluate actiunile de protest suspendate in vara. Anuntul a fost facut ieri, dupa ce Consiliul National al Federatiei Sanitas s-a intrunit si a analizat rezultatele negocierilor de pana acum cu Ministerul Finantelor, decizand in urma acestei analize sa ceara Guvernului sa gaseasca pana miercuri solutii pentru revendicarile angajatilor din sanatate si din asistenta sociala. Atitudinea superficiala a reprezentantilor Ministerului Sanatatii, Ministerului Finantelor Publice si a Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, preocupate doar de politici bugetare prin care este desconsiderata activitatea din cel mai sensibil domeniu al societatii romanesti, se constituie intr-o provocare grava si nejustificata a salariatilor din sectorul sanitar” precizeaza reprezentantii sindicatului intr-un comunicat de presa.

 

sanitas-pichet-msSindicalistii solicita cresterea salariilor cu 100 de lei brut pentru toti salariatii din sistemul sanitar si din asistenta sociala, incepand din 1 noiembrie 2014, si deblocarea posturilor vacante, incepand din 1 ianuarie 2015.
„Federatia Sanitas din Romania atrage atentia Guvernului ca, in situatia in care pana miercuri, 29.10.2014, nu vor fi gasite solutii pentru cresterea salariilor intregului personal din sistemul sanitar si de asistenta sociala, prin aprobarea unui act normativ, membrii Consiliului National au decis pichetarea sediului Guvernului Romaniei in data de 29.10.2014 si, ulterior, organizarea unui miting de amploare in data de 12 noiembrie 2014. Mentionam ca responsabilitatea pentru consecintele acestor forme radicale de protest revine in intregime factorilor decizionali din Guvernul Romaniei, care trateaza cu indiferenta criza generala din sistemul sanitar romanesc”, se mai precizeaza in comunicat..

       protest-sanitas Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, anunta, la finele lunii iunie, ca a ajuns la un acord cu reprezentantii Federatiei Sanitas pentru cresterea cu 10 la suta a salariilor angajatilor din sistemul public de sanatate si ale asistentilor sociali situate sub plafonul de 1.500 de lei. Ioana Petrescu nu vorbea de cresterea salariilor cu 10 la uta din toamna, ci preciza ca majorarea va fi efectuata in doua etape, respectiv cu 5 la suta incepand cu 1 decembrie 2014 si cu inca 5 la suta de la 1 martie 2015. Ministerul estima ca de aceasta majorare salariala vor beneficia aproximativ 126.000 de angajati din sistemul public sanitar si de asistenta sociala. Reprezentantii Federatiei Sanitas anuntau atunci ca oferta guvernamentala de majorare a salariilor din sanatate si asistenta sociala mai mici de 1.500 de lei a fost respinsa de Consiliul National al Sanitas. Sindicalistii cereau cresteri salariale pentru toti angajatii si dadeau atunci data de 15 septembrie ca termen pentru negocieri in vederea gasirii unei solutii, fara proteste. In luna iunie, Federatia Sanitas a organizat proteste la ministerele Sanatatii, Muncii si Finantelor Publice. Sindicalistii au cerut, printre altele, incheierea unui contract colectiv de munca in sectorul sanitar, cresterea cu zece la suta a salariilor din sanatate si asistenta sociala, precum si deblocarea posturilor.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*