Sanitas cere majorari salariale si pentru angajatii din Asistenta Sociala

Sindicalistii i-au cerut ministrului Sanatatii, care a participat la o intalnire a Consiliului National al Federatiei Sanitas, ca pe langa majorarea salariilor in sistemul sanitar, de la 1 octombrie sa aiba loc si majorarea salariilor asistentilor sociali.

 

protesteDesi si-au atins unul dintre obiectivele importante, respectiv, majorarea cu 25 la suta a salariilor in sistemul sanitar, sindicalistii din cadrul Federatiei Sindicale Sanitas nu renunta la revendicari. Ei solicita autoritatilor si majorarea salariilor pentru angajatii din sectorul Asistentei Sociale. Anuntul a fost facut de Marius Sepi, prim-vicepresedintele federatiei, la finalul unei noi runde de discutii purtate cu ministrul Sanatatii, in weekend, la Neptun, unde a avut loc o intalnire a Consiliului National al Federatiei Sanitas, potrivit unui comunicat de presa al sindicalistilor.

Cu ocazia actiunilor de protest declansate in cursul anului trecut, una dintre revendicarile principale era legata de majorarea salariilor din sectorul medical dar si cel de asistenta sociala, angajatii din acest sector participand laolalta cu cadrele medicale la actiunile de protest care au avut loc in ultimii ani.

In cele din urma s-a reusit obtinerea unor promisiuni ferme ca salariile in Sanatate vor fi majorate cu 25 la suta din 1 octombrie, insa referitor la veniturile anagajatilor din domeniul Asistentei Sociale nimeni nu a pomenit nimic.

 

sepi-banicioiu-barascuNiciunul dintre reprezentantii autoritatilor care s-au laudat in ultimele zile cu majorarea salariala ce va fi operata in sectorul sanitar nu a pomenit nimic de salariile angajatilor din asistenta sociala, de aceea subiectul a fost repus pe tapet de membrii Federatiei Sanitas.

Membrii Consiliului National al Federatiei au avut la finele saptamanii trecute o noua intalnire cu ministrul Nicolae Banicioiu, cu ocazia careia acesta le-a confirmat inca o data ca de la 1 octombrie se va opera majorarea promisa in ceea ce priveste salariile cadrelor medicale. Sindicalistii au anuntat la randul lor ca vor continua demersurile pentru obtinerea unei majorari si in ceea ce-i priveste pa angajatii din Asistenta Sociala, solicitand in acest sens si sprijinul ministrului Banicioiu.

„In cadrul intalnirii, domnul ministru a confirmat cresterea de venituri pentru intreg personalul din sistemul sanitar, de la 1 octombrie, in cuantum de 25 la suta. La randul nostru, i-am multumit ca a demonstrat ca doreste sa se implice in rezolvarea problemelor cu care se confrunta sistemul sanitar din Romania. In acest sens, i-am solicitat sa ne sprijine in continuare in demersurile pe care le facem in vederea cresterii salariilor colegilor din Asistenta Sociala”, a declarat in acest sens Mariu Sepi.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*