Sanitas continuă negocierile pe marginea regulamentului de sporuri și a inechităților salariale

23 februarie 2018 | 0 comentarii |

În cazul în care problemele nu vor fi rezolvate pâna la jumătatea lunii viitoare, sindicaliștii vor trece la acțiuni de protest.

 

Problema inechităților salariale între anumite categorii din sistemul de Sănătate și regulamentul sporurilor, care ar trebui să intre în vigoare de la 1 martie, sunt principalele probleme care îi nemulțumesc pe angajații din sistem, acestea fiind și temele dezbăture în ședința de ieri a Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas.

La ședință au participat și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, împreună cu președintele interimar al CNAS, Razvan Vulcănescu. Membrii Sanitas au salutat  deschiderea spre dialog a reprezezentanților autorităților și disponibilitatea ministrului Sorina Pintea de a susține propunerile sindicaliștilor cu privire la modificările ce trebuie aduse Legii Salarizării Unitare, precum și pe cele cu privire la elaborarea regulamentului de sporuri, astfel încât toate categoriile de personal din Sănătate și Asistență Socială să beneficieze de un tratament echitabil.

 

În urma discuțiilor purtate în Consiliul Național, sindicaliștii au decis să continue demersurile de corectare a inechităţilor salariate pentru diversele categorii profesionale, cum ar fi personalul TESA, angajaţi din D.S.P.-uri, farmacişti, biologi, psihologi, fiziokinetoterapeuţi, asistenţi medicali de anatomo-patologie, diverse funcţii de conducere din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială.

În același timp, sindicaliștii au anunțat că vor continua negocierile cu reprezentanții autorităților, în vederea finalizării regulamentului de sporuri, care ar trebui să intre în vigoare peste o săptămână, la data de 1 martie.

Reprezentanții Sanitas se declară optimiști în privința rezultatelor finale ale celor două demersuri, însă avertizează totodată că, în cazul în care actualele inechități și constrângeri salariale nu vor fi rezolvate, în următoarea ședință a Consiliului Național, care va avea loc pe 15 martie, se va stabili calendarul demersurilor şi acţiunilor sindicale pe care organizaţia le va declanşa pentru susţinerea revendicărilor membrilor de sindicat.

 

În același timp, Sorina Pintea a anunțat, ieri, că situaţia salariilor mai multor categorii profesionale se va echilibra, menţionând că a depus la Camera Deputaţilor câteva amendamente în acest sens.

„Referitor la Legea salarizării, noi am depus la Camera Deputaţilor câteva amendamente care credem noi că ar ajusta sau ar regulariza cât de cât lucrurile. De asemenea, regulamentul sporurilor cu primele opt anexe este postat deja pe site-ul ministerului, mai avem o anexă asupra căreia trebuie să mai discutăm. Eu zic că lucrurile se vor echilibra şi nu numai biologii, chimiştii, farmaciştii, este vorba şi de alte categorii profesionale pe care noi vrem să le echilibrăm. Şi chiar medicii. De exemplu, şeful de secţie avea un salariu mai mic în lege decât al unui medic primar şi atunci şi aceste lucruri le-am reglat”, a declarat Sorina Pintea înaintea ședinței Consiliului Național al Sanitas, la care a luat parte.

 


Adaugati un comentariu


 

*