Saptamana viitoare, concurs pentru postul de medic chirurg la SJU Buzau

Spre sfarsitul lunii vor avea loc si examenele pentru ocuparea postului de medic primar obstetrica-ginecologie si a celor doua posturi de farmacist pe care unitatea medicala le-a scos la concurs.

 

spital buzauIncet, dar sigur, cea mai mare unitate sanitara cu paturi din Buzau isi completeaza echipa de medici de care are nevoie, pentru ca actul medical sa se poata desfasura in bune conditii, completandu-se, astfel, locurile ramase vacante in urma pensionarii unora dintre specialistii spitalului.

La finele lunii trecute, patru dintre cei opt medici care s-au inscris la concursurile de angajare, organizate de Spitalul Judetean de Urgenta Buzau, au promovat cu brio examenele, fiind deja sunt angajati cu acte in regula ai unitatii medicale.

In perioada urmatoare vor intra in focul examenelor si ceilalti patru candidati care s-au inscris in cursa de ocupare a altor doua posturi de medic scoase la concurs, alaturi de alti sase candidati care isi vor disputa doua posturi de farmacist.

Pana la sfarsitul lunii, cel mai mare spital buzoian va finaliza organizarea celor patru examene care au mai ramas din aceasta sesiune, doua dintre ele fiind si cele care vor avea cea mai mare concurenta pe post.

 

medic-examenPrimul concurs din aceasta runda va avea loc vineri, 19 mai, la sediul SJU Buzau, cu incepere de la ora 10.00. Este vorba de postul de medic specialist in chirugie generala, scos la concurs in cadrul Sectiei de Chirurgie a spitalului. Pentru acest post s-a inscris un singur candidat, respectiv, medicul Vitalie Morosan, care vrea sa se intoarca in spitalul in care si-a format mana, dupa cativa ani in care a condus o sectie de chirurgie in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta. Fiind singurul candidat, are toate sansele sa promoveze examenul.

Pentru data de 30 mai, tot la ora 10.00 si tot la sediul Spitalului Judetean Buzau, este programat examenul pentru cel mai ravnit post de medic scos la concurs in aceasta sesiune. Este vorba de postul de medic primar obstetrica ginecologie, pentru Sectia Obstetrica Gincologie I a spitalului buzoian, post pentru care vor concura trei candidati. Pana la finalul perioadei de inscrieri, la serviciul Resurse Umane isi depusesera dosarele pentru acest post medicii Liviu Ojog, Cristina Gabriela Parjolea si Mihail Popescu (doi dintre ei sunt medici la Spitalul Municipal Rm. Sarat, iar unul lucreaza in sistemul privat, dar a efectuat garzi la Maternitatea Buzau).

Initial, pentru aceasta sesiune de concurs, unitatea medicala scosese la concurs 21 de posturi de medic, insa la finalul sesiunii de inscrieri nu isi depusesera dosarele decat 8 candidati, interesati de 5 dintre cele 21 de posturi.

 

concurs asistenti-119In zilele de 22 si 23 mai vor avea loc concursurile pentru cele doua posturi de farmacist, concursuri care, spre deosebire de cele sustinute de medici, se vor desfasura pe doua sectiuni. Astfel, luni 22 mai, va avea loc la sediul SJU Buzau proba scrisa, care va incepe la ora 10.00, urmand ca a doua zi, candidatii sa sustina proba practica.

Este vorba de doua posturi de farmacist scoase la concurs, unul fiind de farmacist primar farmacie clinica pentru farmacia spitalului, iar celalalt fiind un post de farmacist la Serviciul de Medicina Legala.

Pentru primul post s-a incris un singur candidat, respectiv, Claudia Chiricioiu, in timp ce pentru postul de la Serviciul de Medicina Legala vor concura nu mai putin de cinci candidati: Luminita Mihalcea, Aura Negoita, Daniela Monalisa Postolache, Nicoleta Prisada si Adriana Elena Reghina. Toate cele sase candidate sunt farmaciste cu experienta, asa ca daca pentru postul din spital, unde s-a inscris un singur candidat, emotiile nu sunt asa de mari, pentru cel de la Medicina Legala, unde sunt 5 concurenti, este de asteptat ca batalia sa fie una acerba.

 Conducerea unitatii medicale spune ca pe parcursul acestui an se vor organiza si alte concursuri de angajare a unor noi medici, pentru ca exista inca sectii care se confrunta cu un deficit acut de specialisti, respectiv, UPU-SMURD, Oncologie, Neurologie si Sectia Medicala – Gastroenterologie, iar in anii urmatori va fi un nou val de pensionare a actualilor medici cu experienta, din mai multe sectii ale spitalului.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*