Scoala Postliceala Sanitara de Stat Buzau are, in sfarsit, sediu propriu

5 martie 2013 | 3 comentarii |

In noile conditii, conducerea unitatii de invatamant va demara lucrari de investitii, privind intrarea separata de cea a Liceului cu Program Sportiv, reabilitatea salilor de curs, amenajarea si dotarea laboratoarelor.

 

Consilierii locali municipali buzoieni au aprobat, in sedinta ordinara din 28 februarie 2013, Proiectul de hotarare pentru acordarea dreptului de folosinta cu titlu gratuit in favoarea Scolii Postliceale Sanitara Buzau asupra unor suprafete locative cu alta destinatie decat cea de locuinta din incinta Liceului cu Program Sportiv „Iolanda Balaş – Söter”, situat in municipiul Buzau, aleea Scolilor nr.1.

Dorinta de a avea propriul sediu si de a separa intrarea cursantilor Scolii Postliceale de cea a elevilor Liceului Sportiv, in incinta caruia se afla imobilul in care sanitarii isi desfasoara cursurile, a fost exprimata de actualul director, pr. prof. Paul Negoita, inca din vara anului trecut, cand a acceptat sa conduca unitatea de invatamant postliceal. Acum, aceasta dorinta a devenit realitate, iar urmatorul pas il constituie investitiile.

 

Pr. prof. Paul Negoita

Proiectele pe care le are in vedere conducerea Scolii Postliceale sunt, acum, realizabile, considera directorul institutiei, Paul Negoita, care si-a planificat, deja, prioritatile pentru anul in curs si si-a facut si o proiectie pe termen mediu si lung.

Este pentru prima data, dupa 1990, cand Scoala Sanitara de Stat din Buzau are propriul sediu. Pentru ca dorim sa facem investitii serioase in infrastructura, astfel incat aceasta unitate de invatamant sa-si recapete statutul de scoala de elita in invatamantul postliceal sanitar, aveam nevoie sa stim ca nu investim intr-un spatiu din care in orice zi am fi putut fi mutati. Am obtinut, in cladirea in care ne desfasuram cursurile si pana acum, spatiile  de la etajele i si II, astfel incat sa avem posibilitatea de a amenaja corespunzator, atat birourile administrative, cat si salile de curs, biblioteca si laboratoarele fara de care acesti elevi nu pot atinge nivelul de pregatire necesar unei integrari ulterioare in sistemul sanitar si in viata de zi cu zi”, a declarat pr. Paul Negoita.

 

Profesorii scolii

Primele investitii se vor face in perioada imediat urmatoare, cand se intentioneaza separarea intrarii in Scoala Sanitara, de cea a Liceului Sportiv. Accesul viitorilor asistenti medicali se va face din strada si nu se vor mai intersecta cu elevii liceului in incinta caruia se afla cladirea in care Primaria buzau a acordat institutiei de invatamant, incepand cu luna aceasta, dreptul de a functiona cu drepturi depline.

Vrem ca intrarea in Scoala Postliceala sanitara sa fie separata de cea a Liceului cu Program Sportiv. Avem, deja, un proiect prin care vom face accesul direct din strada, exista deja un studiu in acest sens, iar in aceasta vara se va realiza acest obiectiv. Totodata, avem in vedere reabilitarea si reamenajarea spatiilor, astfel incat ele sa aiba o functionalitate corespunzatoare. Ne dorim ca Scoala Sanitara Postliceala de Stat din Buzau sa redevina ceea ce merita, o scoala cu renume la nivel national, asa cum a fost inainte de 1990. In aces sens, vom dota laboratoarele corespunzator, astfel incat pregatirea teoretica sa fie la nivelul cel mai inalt. In ceea ce priveste pregatitrea practica, vrem sa facem demersuri la nivelul Ministerului Educatiei si al Sanatatii in vederea inceheierii unor protocoale de practica medicala”, mai spune pr. Paul Negoita.

 

Elevi scoala sanitara

Directorul Scolii Sanitare de Stat considera ca pentru a avea absolventi bine pregatiti, atat pentru profesia in care se califica urmand cursurile acetsei scoli, cat si pentru viata de zi cu zi, este necesara instiuirea unor reguli stricte si a unei exigente maxime, precum si o responsabilizare mai mare a intregului corp profesoral.

In acest scop, noi vom cera toate conditiile de studiu si de asimilare a practicii medicale. La randul lor, elevii si profesorii nostri vor avea datoria de a raspunde exigentelor stabilite de noi, astfel incat absolventii nostri sa fie pregatiti, in momnentul in care vor dori sa se angajeze, fie in tara, fie in strainatate, sa raspunda cerintelor impuse de angajator. Nu in ultimul rand, vrem sa punem accent pe limbile straine de circulatie internationala si sa insuflam cursantilor nostri responsabilitatea si dorinta de a se implica in proiecte de voluntariat care le vor slefui formarea profesionala si le vor deschide noi orizonturi in perceptia relatiei pe care trebuie sa o aiba cu pacientul si cu institutiile medicale. Avem in vedere si schimburi de experienta cu scoli similare din alte state europene. Deja derulam un Proiect cu finantare europeana <Leonardo da Vinci>, cu Scoala profesionala Maison Familiale Rurale din Bernay-Franta, care va permite in octombrie anul acesta ca 40 de elevi din Franta sa vina sa faca practica in Buzau, dupa care anul viitor, 40 de elevi de la noi vor merge in Franta ”, concluzioneaza pr.prof. Paul Negoita, directorul Scolii Sanitare.



Comentarii (3)

  1. Marian spune:

    Pentru toamna sunt clase postliceale? Ce perioada?

  2. Rely Neagoe spune:

    OMUL SFINTESTE LOCUL TOT CE SI-A PROPUS PARINTELE PAUL NEGOITA A SI REALIZAT. SA-I AJUTE D-ZEU SI DE ACEASTA DATA.

Adaugati un comentariu


 

*