Se înnoiește flota serviciilor de Ambulanță și SMURD

15 septembrie 2018 | 0 comentarii |

Guvernul a aprobat achiziția a peste 1.200 de autospeciale, din care o parte vor ajunge în teritoriu până la sfârșitul acestui an, iar restul, la începutul anului viitor.

 

Guvernul a aprobat, în ședința din această săptămâmă, proiectul privind aprobarea Notei de fundamentare privind achiziționarea a peste 1.200 de ambulanțe, care vor completa flota serviciilor județene de Ambulanță și SMURD, transmite Ministerul Afacerilor Interne (MAI), printr-un comunicat. Potrivit aceleiași surse, investiția se ridică la peste 470 de milioane de lei, iar o mare parte din bani provin din fonduri europene nerambursabile.

Se vor achiziționa 242 ambulanțe de tip A, 375 ambulanțe de tip B4x2, 505 ambulanțe de tip B4x4 și 122 ambulante de tip C, în valoare totala de 476.857.000 lei. Achiziția autospecialelor va fi efectuată în cadrul unor proiecte prin care se urmărește îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale în Regiunile Sud-Est, Sud, Sud-Vest, Vest, Nord-Vest, Nord-Est și Centru”, se arată în comunicatul MAI.

Proiectele au fost depuse spre finanțare din fondurile Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020 și au ca scop creșterea calității serviciilor medicale din faza prespitalicească, prin îmbunătățirea nivelului de dotare cu echipamente de transport și alte echipamente specifice pentru acordarea asistenței medicale de urgență și prim-ajutor calificat, respectiv operaționalizarea de echipaje noi ale SMURD, prin dotarea acestora cu o parte dintre echipamentele noi achiziționate, se menționează în comunicat.

 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) din MAI, dr. Raed Arafat, a explicat într-o postare pe pagina sa de socializare, că „pâna la sfârșitul acestui an vor fi livrate aproximativ 500 de ambulanțe de urgență, urmând ca livrările să continue și anul viitor, începând cu luna ianuarie”. Acesta a menționat că Serviciul de Ambulanță București Ilfov va primi 106 ambulanțe de tip B și C achiziționate de Primăria Municipiului București și care nu sunt incluse în numărul total de ambulanțe mentionat. „Pe această cale vreau sa mulțumesc colegilor de la IGSU care au derulat acest proiect în beneficiul serviciilor de ambulanță și a SMURD și menționez că acest proiect include și alte dotări specifice intervențiilor medicale de urgență pentru care licitațiile urmează a fi derulate, un exemplu fiind ambulanțele de terapie intensivă mobilă pentru nou născuți. Noile ambulanțe vor înlocui parcul învechit al serviciilor de ambulanță și SMURD în care majoritatea ambulanțelor au fost achiziționate în anii 2007/2008”, a mai spus Arafat.

Potrivit MAI, finanțarea proiectelor se realizează din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat, în limita sumelor anuale aprobate cu această destinație Ministerului Afacerilor Interne, pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne va răspunde de modul de implementare al acestora.

 


Categorii: Actual

Adaugati un comentariu


 

*