Secţia ATI a SCJU Târgu Mureş, dotată cu echipamente în valoare de 125.000 de euro

14 martie 2022 | 0 comentarii |

O serie de echipamente medicale performante au completat, săptămâna trecută, lista dotărilor Secţiei Clinice ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, transmite unitatea medicală, printr-un comunicat.

 

ECMO

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş anunță căă Secția Clinică ATI a unității medicale „a fost dotată cu un Dispozitiv de oxigenare extracorporeală pentru terapie intensivă – ECMO şi 4 Sisteme de oxigenare cu debit crescut – AIRVO 2, care au fost deja instalate şi sunt în stare de funcţionare, iar personalul, atât medical, cât şi tehnic, a fost instruit“, informează un comunicat de presă al unității medicale.

Oxigenarea extracorporală arterio-venoasă cu membrană (ECMO) este o procedură utilizată în secțiile de Terapie Intensivă a spitalelor, în special în cazurile de insuficiență cardiacă sau insuficiență respiratorie. Aparatul recirculă sângele pacientului, prin intermediul unor tuburi exterioare. Sângele iese din organism, este oxigenat, este eliminat CO2 din compoziția lui, după care intră din nou în organism, în sistemul circulator. Se utilizează în cazurile foarte grave, când organismul pacientului nu mai poate susține singur oxigenarea sângelui, vitală pentru supraviețuire și refacere. În plus, este folosită în timpul intervențiilor chirurgicale complicate, pe cord.

Oxigenoterapia cu debit crescut poate fi utilizată atât în cadrul tratamentului unor afecțiuni acute severe (insuficiență respiratorie, insuficiență cardiacă, edem pulmonar, pneumonie, bronhopneumonie, infarct miocardic, insuficiență circulatorie acută, hemoragii, anemii severe), cât şi în cadrul tratamentului unor afecțiuni cronice.

 

Sistem oxigenare cu debit crescut

Echipamentele medicale performante au fost achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii, în cadrul Proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar (IBRD 83260-RO), iar valeoarea acestora se ridică la 125.000 de euro.

Echipamentele performante achiziţionate de Ministerul Sănătăţii pentru Secţia Clinică ATI vin atât în sprijinul personalului medical, cât mai ales al pacienţilor, principalii beneficiari ai acestora. Practic, aceste echipamente de înaltă performanţă vor contribui la creşterea calităţii serviciilor medicale oferite în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, precum şi la exercitarea unui act medical de calitate superioară”, a declarat Ec. Mariana Cernat, managerul SCJU Târgu Mureş, citată în comunicat.

Astfel, noile investiţii în aparatură medicală vor contribui la efectuarea unui act medical de cea mai înaltă calitate, creșterea satisfacției pacienților şi siguranța actului medical, se arată în comunicatul remis presei de SCJU Târgu Mureș.

 

Sursă foto: SCJU Tg Mures

 


Adaugati un comentariu


 

*