Secția UPU de la Bagdasar Arseni se mută temporar în curtea spitalului Obregia

31 ianuarie 2020 | 0 comentarii |

Activitatea de primire a urgențelor se va desfășura aici cel puțin trei ani, până când actuala secție va fi extinsă și reamenajată.

 

Spitalul Bagdasar Arseni

Unitatea de Primire Urgențe a spitalului Bagdasar Arseni din Capitală urmează să fie relocată temporar pe un teren care aparține spitalului de psihiatrie Alexandru Obregia, cu care se învecinează și care va pune la dispoziție cu titlu gratuit. pe o perioadă de trei ani, suprafața necesară.  Această mutare se impune datorită faptului că spațiul în care își desfășoară în prezent activitatea secția UPU urmează să fie supus unor ample lucrări de reconfigurare, extindere și reamenajare, pe parcursul cărora este evident că nu poate fi desfășurată activitate medicală în spațiul respectiv.

Prin urmare, înainte de începerea lucrărilor, a fost nevoie de realizarea unui plan privind relocarea temporară a secției, iar o soluție optimă a fost destul de dificil de găsit. Aceasta, pentru că spațiul deținut de spitalul aflat în subordinea Ministerului Sănătății  nu permite amenajarea unei construcții temporare în care să funcționeze secția UPU, o astfel de construcție făcând imposibil accesul ambulanțelor.

 

Spitalul Alexandru Obregia

Singura soluție eficientă era amenajarea acestui spațiu pe un teren învecinat din curtea spitalului Obregia, unitate medicală aflată în subordinea Primăriei Capitalei. Este vorba de un teren în suprafață de 2.246 de metri pătrați, pe care nu se află amplasate construcții importante și care ar permite ridicarea unei construcții temporare pentru secția UPU de la Bagdasar Arseni, asigurând circuitele funcționare necesare.

Prin urmare, a fost făcută o solicitare către primărie privind darea în folosință temporară, cu titlu gratuit, a respectivei suprafețe care aparține spitalului de psihiatrie, iar în acest sens a fost nevoie și de acordul Consiliului General. Propunerea a făcut obiectul unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi  a ședinței din această săptămână a consiliului, primind vor favorabil din partea consilierilor.

 

Gabriela Firea

Astfel, suprafața respectivă a fost cedată temporar în folosință spitalului Bagdasar, pentru o perioadă de trei ani, cu posibilitatea de prelungire, în cazul în care lucrările la actuala secție UPU nu se vor finaliza până atunci. În cel mai scurt timp, în curtea spitalului Obregia urmează să înceapă lucrările pentru ridicarea unei construcții temporare în care să fie relocată ulterior secția UPU. Odată finalizată mutarea, actualul spațiu în care funcționează secția va intra în reabilitare, iar activitatea de primire a urgențelor se va desfășura pe terenul din curtea spitalului vecin, fără ca această schimbare să afecteze în vreun fel buna desfășurare a actului medical.

Primarul Gabriela Firea a declarat că administrația locală a înțeles urgența acestei măsuri și a fost de acord să pună la dispoziție cu titlu gratuit terenul respectiv, menționând totodată că speră ca de aceeași înțelegere să dea dovadă și Ministerul Apărării Naționale, căruia Primăria Capitalei i-a solicitat să îi pună la dispoziție un teren, pentru a putea efectua lucrări ce vizează lărgirea unor benzi de circulație.

 


Adaugati un comentariu


 

*