Ședință fulger la Consiliul Județean Buzău

Între proiectele aprobate în ședința ordinară se află trecerea unor clădiri și terenuri din patrimoniul Ministerului Culturii, în cel al Consiliului Județean, pentru a fi incluse în proiectul „Valorificarea potențialului turistic natural și antropic pentru dezvoltarea durabilă a județului Buzău”. 

 

Convocați în ședință extraordinară joi, 26 mai 2022, ora 10:00, aleșii județului au avut de aprobat 8 proiecte de hotărâre cu caracter urgent, iar pentru că toate acestea fuseseră analizate, discutate și aprobate în comisiile de specialitate, ședința a fost una fulger, în care consilierii prezenți au aprobat, în decursul câtorva minute, toate proiectele supuse aprobării.

Aleșii județului au aprobat, între altele, indicatorii tehnici pentru reabilitarea unui pod în comuna Chiojdu, pe DJ 103P, intrarea CJ într-un parteneriat cu IPJ Buzău în vederea organizării unui concurs de Educație rutieră, precum și delegări ale gestiunii serviciilor de transport public județean și înlocuirea unui membru ATOP.

Un proiect de hotărâre privind o nouă solicitare de trecere din domeniul public al statului în cel al autorităților județului a termelor (băi termale) de la Pietroasele, aflate în castrul roman din localitate și a mai multor clădiri din conă, pentru a putea fi incluse în proiecte europene menite să valorifice turistic aria încărcată de istorie a fost reiterată de Consiliul Județean și aprobată în unanimitate.

 

Thermele Romane – Muzeul Județean Buzau

Consiliul Județean Buzău a făcut o astfel de solicitare încă din 2010, dar fără rezultat. Procedura a fost reluată, iar de această dată se subliniază oportunitatea de investiții prin fonduri europene, în perspectiva promovării turistice a județului.

La finalul ședinței, președintele CJ, Petre Emanoil Neagu, a declarat că „cel mai important proiect aprobat astăzi a fost cel referitor la solicitarea de trecere a bunurilor imobile (terenuri și clădiri) din zona Termelor Romane din perimetrul comunei Pietroasa, din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Culturii, în domeniul public al județului Buzău și administrarea Muzeului Județean Buzău. Era necesar acest trensfer, pentru a putea accesa fonduri europene pe proiectul „Valorificarea potențialului turistic natural și antropic pentru dezvoltarea durabilă a județului Buzău”, astfel încât să putem obține fonduri europene pentru restaurarea, consolidarea și promovarea turistică a Sitului arheologic de la Pietroasele, din Lista monumentelor de patrimoniu, chiar din acest an”, a explicat Petre Emanoil Neagu.

 


Adaugati un comentariu


 

*