Sef nou la Directia Medicala a Armatei

9 august 2017 | 0 comentarii |

Colonelul medic dr. Ionel Paul Oprea a fost numit cu drepturi depline in aceasta functie, dupa un an de interimat, in cadrul unei ceremonii organizata la Institutul Medico-Militar.

 

Colonelul medic dr. Ionel Paul Oprea a fost numit, luni, in functia de sef al Directiei Medicale a Ministerului Apararii Nationale (MApN) in cadrul unei ceremonii la care au participat ministrul Adrian Tutuianu si secretarul de Stat Nicolae Nasta, alaturi de medici de la Spitalul Militar Central si Institutul Medico-Militar.

In cadrul ceremoniei de investire, ministrul Tutuianu a subliniat ca experienta profesionala si manageriala a colonelului Oprea, dobandita in cadrul sectiei de Chirurgie din Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central si Institutului Medico-Militar, misiunile executate la comanda unor structuri medicale in teatrul de operatii din Angola sau in cadrul Misiunii ONU de mentinere a pacii in Somalia, precum si rezultatele excelente inregistrate in ultimul an, ca sef interimar al directiei, asigura premisele unui mandat de succes noului sef al Directiei Medicale, pe care l-a asigurat de intregul sau sprijin.

Colonelul medic dr. Ionel Paul Oprea a multumit conducerii MApN „pentru deschiderea aratata in vederea dezvoltarii sistemului medico-militar romanesc pe baze moderne, adaptat cerintelor secolului XXI si interoperabil cu structurile de profil din cadrul NATO”, se mentioneaza intr-un comunicat al MApN, referitor la eveniment.

 

Ministrul Tutuianu a apreciat, totodata, performantele intregului sistem medical militar, precizand ca acesta dispune de personal bine pregatit si de o infrastructura moderna, spitalele militare fiind institutii in care pacientii din Romania, atat militari cat si civili, au mare incredere, se mentioneaza in comunicatul mentionat.

Amintesc, aici, de contributia medicilor militari in cazul Colectiv, unde ati facut tot ce era omeneste posibil pentru salvarea vietilor tinerilor raniti, de misiunea de repatriere a persoanelor ranite in accidentul din Muntenegru, din anul 2013, dar si de echipele de medici militari care desfasoara constant misiuni umanitare sau de sprijin pentru sistemul national de urgenta”, a spus ministrul Tutuianu.

El a adaugat ca va sustine politicile de dezvoltare din sistemul medical militar, inclusiv in domeniul inzestrarii si modernizarii infrastructurii, amintind de initierea un proces de achizitie de ambulante. „Cred si sustin cu tarie ca avem nevoie de capabilitati pentru a face fata provocarilor si pentru a fi cei mai buni”, a concluzionat ministrul.

 


Adaugati un comentariu


 

*