Șeful Secției Chirurgie II de la Spitalul Miliar Central, „operat” de procurorii anticorupție

19 septembrie 2022 | 0 comentarii |

Colonelul medic Alexandru-Florin Săvulescu este cercetat de procurorii anticorupție pentru „luare de mită, în formă continuată” și a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

 

Dr Florin Savulescu (sursa foto SUUMC)

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 16 septembrie 2022, a inculpatului SĂVULESCU ALEXANDRU-FLORIN, cadru militar activ cu gradul de colonel, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, în formă continuată, transmite DNA, printr-un comunicat.

La bursa zvonurilor circulă informația „pe surse” că în biroul medicului s-ar fi găsit bani și bijuterii în valoare de 300.000 de euro. Pe de altă parte, pe rețelele sociale se vehiculează suspiciunea că totul ar fi un scenariu pus la cale de cineva care ar vrea să-i ia locul. Există și foști pacienți care susțin „cu mâna pe inimă” că au fost salvați de doctorul Săvulescu fără să li se pretindă „un leu” și au fost îngrijiți cu un profesionalism greu de egalat.

În ordonanța procurorilor militari se arată însă că „în cursul anului 2022, inculpatul Săvulescu Alexandru-Florin, medic militar la spitalul de urgență menționat mai sus, ar fi primit de la mai multe persoane foloase necuvenite constând în bani și bijuterii, în legătură cu intervenții chirurgicale și examene de specialitate, efectuate asupra acestora sau asupra unor apropiați ai acestora”, precizează DNA.

 

Colonel medic șef lucrări dr. Florin Săvulescu are 60 de ani și profesează la Spitalul Militar Central din București de 30 de ani, iar din septembrie 2009 conduce secția Chirurgie II din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ,,Dr. Carol Davila” – București, după ce a câștigat postul prin concurs, potrivit CV-ului oficial.

În perioada în care se află sub control judiciar, procurorii i-au pus în vedere că trebuie să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar și nici nu mai are voie să profeseze în domeniul în care a săvârșit fapta. Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. De asemenea, inculpatului Săvulescu Alexandru-Florin i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, precizează DNA. 

Rămâne de văzut cum se va apăra medicul în instanță și dacă probele procurorilor vor rămâne în picioare sau vor fi demontate, cum s-a întâmplat și în alte cazuri celebre care au făcut mare vâlvă în presă dar care s-au finalizat cu „achitarea inculpatului”.

Deocamdată, DNA amintește că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 


Adaugati un comentariu


 

*