Medic militar, cercetat sub control judiciar, pentru „mită”

4 decembrie 2018 | 0 comentarii |

Medicul militar ORL Viorel Radu Vrăcioiu, originar din Buzău, a fost prins în flagrant, de procurorii militari anticorupție, când primea 500 de lei de la soțul unei paciente.

 

Dr. Viorel Vracioiu (sursă foto:SUUMC)

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu 29.11.2018, a doctorului Viorel Radu Vrăcioiu, medic primar ORL în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davila” din Bucureşti, cadru militar activ cu grad de colonel, în urma unui flagrant pentru mită.

Potrivit procurorilor militari anticorupție, medicul a fost prins în flagrant primind suma de 500 de lei pentru efectuarea unei operaţii, după ce s-ar fi declarat nemulțumit anterior, când familia îi oferise 200 de lei.

În ordonanţa procurorilor se arată că în cauză există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: „în data de 29 noiembrie 2018, inculpatul Vrăcioiu Radu Viorel, în calitatea menţionată mai sus, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 500 lei, în legătură cu efectuarea unei intervenţii chirurgicale asupra unei paciente (soţia martorului), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Anterior, în data de 27 noiembrie 2018, înainte de efectuarea operaţiei, medicul i-a reproşat pacientei faptul că este prea mică suma de 200 lei pe care aceasta intenţiona să i-o înmâneze, spunându-i că pentru această sumă de bani nici nu ar fi urcat din cabinet până la sala de operaţii”, se arată într-un comunicat al DNA.

 

În comunicatul DNA se menționeză că pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Vrăcioiu Radu Viorel trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari, ori de câte ori este chemat,

b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei,

c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat,

d) să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului,

e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar,

f) să nu exercite profesia în exercitarea căreia a săvârşit fapta, respectiv cea de medic primar O.R.L., în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Col. dr. Viorel Radu Vrăcioiu este originar din Buzău, absolvent al Colegiului Național B. P. Hasdeu.

 


Categorii: Actual, Medici, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*