Sindicalistii din turismul balnear anunta proteste la Bucuresti

Acestia sunt nemultumiti de salariile pe care le primesc, in calitate de angajati ai unor hoteluri din statiuile balneare.

 

Un grup de membri ai sindicatului Sanitas a remis un comunicat de presa prin care anunta organizarea unei actiuni de protest la Bucuresti, la jumatatea saptamanii viitore, nemultumiti de esecul negocierilor purtate pentru majorarea salriilor. Este vorba despre o categorie aparte de personal, care isi desfasoara activitatea in sectorul turismului balnear. Acestia sunt angajati ai SC Tratament Balnear si Recuperare a Capacitatii de Munca SA, o societate care are in administrare mai multe hoteluri din statiuni balneare, iar membrii personalului medical care asigura servicii de tratament si recuperare turistilor, sunt angajati ai hotelurilor respective si isi primesc salarile de la aceasta societate.

Ei sunt membri ai Sindicatului Sanitas, iar recent au purtat o serie de negocieri cu conducerea sociatatii, cerand majorarea salariilor pentru personalul angajat in cadrul a doua hoteluri care asigura servicii de tratament balnear si recuperare. Se pare insa ca aceste negocieri au esuat, nu au avut rezultatul scontat de sindicalisti, asa ca acestia au decis sa recurga la proteste pentru a obtine maririle salariale dorite.

 

Initiativa demararii actiunilor de protest apartine conducerii filialei Covasna a sindicatului, motivul principal al nemultumirilor constituindu-l faptul ca personalul medical care isi desfasoara activitatera in hotelurile Dacia, din statiunea Covasna, si Ceres, din Pucioasa, nu au beneficiat de mariri salariale, veniturile unui asistent medical angajat in cele doua unitati hoteliere fiind la nivelul salariului minim.

Sindicalistii spun ca negocierile purtate in acest sens cu conducerea societatii au fost mai mult niste „discutii in contradictoriu”, angajatorii refuzand sa ia in considerare argumentele aduse de sindicalisti in favoarea majorarii salariilor angajatilor celor doua hoteluri. Pentru ca nu s-a ajuns la niciun rezultat, iar salariile personalului medical a ramas la acelasi nivel, sindicalistii au anuntat ca miercuri, 21 iunie, vor veni la Bucuresti si vor picheta timp de o ora sediul central al societatii care are in administrare cele doua hoteluri.

 

Actiunea va avea loc in intervalul orar 12.00 – 13.00, la protest urmand sa participe 50 de sindicalisti, angajati ai celor doua unitati, dar si alti membri de sindicat din judetul Covasna, care vor participa la protest in spirit de solidaritate cu colegii lor.

In comunicatul de presa remis pe aceasta tema, liderul Sanitas Covasna, Vasile Catalin Neagovici spune ca „deplasarea salariatilor la aceasta actiune de protest nu va afecta activitatea de turism medical din aceste sucursale si, in realitate, este o reactie normala si legala fata de indiferenta acestei conduceri si modul precar si rudimentar pe care il folosesc in relatia cu salariatii din subordine. Deranjanta este pentru membrii nostri de sindicat atitudinea din ultimii ani a conducerii acestei societati, care nu are ca prioritate fidelizarea si recompensarea salariatilor foarte bine calificati, un exemplu fiind plata nivelului salariului minim pe economie al unui asistent medical”.

Acesta mai precizaeza ca, pana la data protestului, sindicalistii sunt deschisi pentru reluarea negocierilor, iar daca se va ajunge la o intelegere privind majorarea salariilor incepand cu data de 1 iulie, pichetarea va fi anulata.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*