Sindromul febril – in ce conditii si cum actionam?

8 septembrie 2017 | 0 comentarii |

Prof. univ. dr. Egidia Miftode va va conferentia pe aceasta tema la editia XXI Practic MF, din 13-14 octombrie 2017, la Gura Humorului.

 

Un simptom comun pentru numeroase afectiuni – febra este tratata frecvent, indiferent de cauza, prin administrarea de antibiotice. 14% dintre romani, conform Eurobarometru, considera, in mod eronat, ca antibioticele pot fi administrate pentru orice stare febrila, fie ca aceasta apare in urma unor infectii produse de bacterii, fie ca sunt cauzate de virusuri.

Specialistii atrag atentia, insa ca spre deosebire de infectiile bacteriene insa, unde tratamentul cu antibiotice da rezultate, acesta nu are niciun efect in tratarea infectiilor virale, de multe ori contribuind la cresterea rezistentei bacteriilor la tratament. Numeroase organizatii din domeniul sanatatii trag semnale de alarma asupra acestui fapt, recomandand antibioticele doar in cazul unor dovezi clare de infectie bacteriana. Chiar daca intre infectiile virale si cele bacteriene pot aparea similitudini prin simptomele produse, ele sunt afectiuni distincte, care raspund diferit la tratament, spun medicii. Cunoasterea naturii infectiilor devine astfel extrem de importanta pentru prescrierea si administrarea unui tratament corect.

 

Prof. univ. dr. Egidia Miftode

In cadrul editiei cu numarul XXI a conferintei regionale Practic MF, ce va avea loc pe 13-14 octombrie 2017 la Gura Humorului, Hotel Best Western Bucovina, prof. univ. dr. Egidia Miftode, coordonator al activitatii didactice la Disciplina de Boli Infectioase a Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi, doctor in stiinte medicale, medic primar,va prezenta date utile si practice despre modul in care pot fi identificate si tratate infectiile, cu accent pe abordarea diagnosticului in cazul sindromului febril cu repere terapeutice adaptate situatiei loco-regionale. „In ce conditii, cum si cand trebuie actionat pentru tratarea unei afectiuni febrile la adulti si la copii, cand este nevoie de tratament medicamentos si cand poate fi acesta evitat sunt cateva dintre intrebarile la care voi incerca sa raspund in cadrul conferintei Practic MF de la Gura Humorului”, a declarat prof. univ. dr. Egidia Miftode.

 

Dedicata medicilor de familie din judetele Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Maramures si Bistrita Nasaud, editia XXI Practic MF pune accent pe interactivitate. Pe parcursul celor doua zile de sesiuni de dezbateri publicul este invitat sa intre in dialog cu lectorii invitati, specialisti in urologie, boli infectioase, medicina de urgenta, interna, oftamologie, podiatrie, medicina sportiva, gastroenterologie, medicina de familie, recuperare medicala,  paliatie si psihologie.

Organizatorii subliniaza ca evenimentul ofera multiple oportunitati de socializare, programul cuprinzand sesiuni de networking si sesiuni de intrebari fulger adresate publicului din sala. Acesta va avea la dispozitie si un sistem de televoting prin intermediul  caruia va putea raspunde intrebarilor venite din partea lectorilor, pe parcursul prezentarilor.

 

Prof. univ. dr. Nicolae Calomfirescu

Coordonatorul stiintific al manifestarii este Prof. Univ. Dr. Nicolae Calomfirescu, medic primar urolog, iar printre lectorii ce ii vor fi alaturi se afla: prof. univ. dr. Egidia Miftode, prof. univ. dr. Postolache Paraschiva, conf. univ. dr. Camelia Margareta Bogdanici, sef lucrari dr. Vladimir Poroch, dr. Irina Badrajan, dr. Paul Serban.

In cadrul acestei editii a Practic MF vor fi dezbatute teme de interes pentru practica de zi cu zi a medicului de familie si vor fi totodata prezentate cazuri reale.

Unde, cand si in ce conditii poate fi trimis pacientul cu afectiuni pulmonare la reabilitare sau in ce conditii poate fi pus un diagnostic oftalmologic in cabinetul medicului de familie sunt doar cateva dintre situatiile ce vor fi discutate in cadrul evenimentului.

Conferinta regionala Practic MFeste un eveniment creditat EMCsi se va desfasura dupa urmatorul program: vineri, intre orele 15.00 – 19.00 si sambata, intre orele 09.00 – 14.00.

Inscrierile la eveniment au inceput, iar pana pe15 septembrie taxele de participare sunt reduse!

 

*Mai multe informatii despre inscrieri si taxele de participare gasiti pe pagina web a evenimentului: http://houston.ro/practic-mf-editia-a-xxi-a-13-14-oct-2017-best-western-bucovina-gura-humorului/

Tot de aici poate fi descarcat si formularul de inscriere. Pentru a putea participa la eveniment, completarea formularului este obligatorie!

Detalii actualizate despre eveniment pot fi gasite si pe pagina de Facebook a evenimentului: https://goo.gl/ADsTQy.

Pentru detalii proiect: dana.dumitru@houston.ro,  0722.585.995

Pentru inscriere: andreea.acatrinei@houston.ro, 0756.030.353 sau la nr. de fax 021.317.09.43

 


Categorii: Actual, Medici, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*