Trecerea Institutului Cantacuzino la Ministerul Apararii, in sarcina vicepremierului Marcel Ciolacu

8 septembrie 2017 | 0 comentarii |

Acesta a dat asigurari ca in urmatoarea sedinta de guvern va prezenta proiectul de act normativ privind transferul Institutului, aflat in prezent in administrarea Ministerului Sanatatii.

 

In cazul in care perioada sa de interimat la conducerea Ministerului Apararii se va mai prelungi cateva zile, sau daca va fi desemnat sa ocupe acest portofoliu, asa cum a lasat Liviu Dragnea sa se inteleaga, vicepremierul Marcel Ciolacu va fi cel care isi va pune semnatura pe documentele de preluare a Institutului Cantacuzino. Decizia de transferare a Institutului de la Ministerul Sanatatii la cel al Apararii a fost luata in urma cu doua saptamani, cand primul ministru Mihai Tudose le-a cerut ministrilor Florian Bodog, de la Sanatate, si Adrian Tutuianu, de la Aparare, sa elaboreze un proiect de act normativ in acest sens. Termenul fixat de premier a fost de o luna de zile, insa intre timp au aparut schimbari majore, generate de demisia lui Adrian Tutuianu din fruntea Ministerului Apararii, in plin proces de elaborare a documentului legislativ pentru preluarea institutului.

Dupa cum se stie, atributiile ministrului demisionar au fost preluate, cu titlu de interimar, de buzoianul Marcel Ciolacu, care indeplineste si functia de vicepremier in guvernul Tudose, in sarcina acestuia intrand astfel si continuarea procesului de preluare a Institutului Cantacuzino de catre Ministerul Apararii.

 

Problema a fost abordata si in deschiderea ultimei sedinte de guvern, cand premierul i-a cerut in mod expres lui Marcel Ciolacu sa se ocupe de continuarea demersurilor privind transferul si redresarea Institutului Cantacuzino, impreuna cu ministrul Sanatatii. Acesta i-a raspuns ca deja a purtat discutii in acest sens cu Florian Bodog, iar proiectul de act normativ solicitat se afla in faza avansata, astfel ca cel mai probabil va fi prezentat in urmatoarea sedinta de guvern.

In acest context, premierul a mai precizat ca Guvernul a primit „un ajutor nesperat” din partea Comisiei Europene, in ceea ce priveste reabilitarea institutului, anunt facut in urma unei intalniri pe care a avut-o cu comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu. Aceasta l-a asigurat pe premier ca Romania poate primi 100 de milioane de euro din bani europeni pentru utilarea Institutului Cantacuzino si de aceea este necesar ca transferul de la Ministerul Santatii la cel al Apararii sa fie facut cat mai repede, pentru a putea fi demarate demersurile de accesare a acestui ajutor.

 


Adaugati un comentariu


 

*