SJU Buzău, înfrumusețat cu încă 24 de tablouri în proiectul Spitale Color

3 noiembrie 2020 | 0 comentarii |

Pe de altă parte, printr-o campanie de strângere de fonduri lansată de Crucea Roșie Buzău se dorește achiziționarea unui container modular pentru a veni în sprijinul cadrelor medicale și al pacienților suspecți cu COVID-19 care ajung în secția Pneumologie a unității medicale.

 

Pacienții și personalul Spitalului Județean de Urgență Buzău vor avea parte de o pată de culoare care să le mai ridice tonusul în această perioadă delicată. Câțiva tineri și-au pus talentul la contribuție și au realizat 24 de tablouri care vor înfrumuseța de azi înainte secțiile unității medicale.

Tablourile au fost donate în cadrul proiectului Spitale Color, demarat la nivel național de  Denisa Radu, o tânără din București, după ce aceasta a fost nevoită să aștepte timp de 5 ore în sala de așteptare a unui spital.

În 2018, aceasta a pornit o campanie națională de strângere de tablouri, pictate de artiști profesioniști și persoane care pictează din pasiune, pentru a le dona spitalelor de stat din România. Un an mai târziu, SJU Buzău a fost inclus în acest proiect, primind o primă donație de 40 de tablouri, în cursul lunii iunie. „Am pornit inițiativa cu convingerea că mediul în care stăm nu numai că ne influențează starea, dar ne-o poate schimba în bine sau în rău – în funcție de context. Primul pas al proiectului constă în donarea de tablouri pentru holurile și sălile de așteptare din spitale pentru a schimba, măcar puțin, starea și atmosfera așteptării sau plimbărilor pe holurile spitalelor când ești internat. Proiectul își propune să asigure celor care trec pragul unui spital un mediu mai prietenos, mai colorat, care să le dea speranță că vor fi bine”, declara Denisa Radu la acel moment.

 

Astăzi au ajuns la SJU Buzău alte 24 de tablouri în cadrul aceluiași proiect, iar acestea vor înfrumuseța secțiile spitalului, pentru a aduce un zâmbet pe chipurile pacienților, dar și al cadrelor medicale, din ce în ce mai stresate și mai obosite din cauza condițiilor în care sunt nevoite să lucreze pentru a limita efectele pandemiei de COVID-19.

Vă anunţăm cu bucurie că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău au ajuns 24 de tablouri, prin proiectul Spitale Color. Este vorba despre lucrări  realizate cu migală și frumos de către copii și tineri care au dorit să aducă un strop de curaj, optimism şi culoare pentru cei care le privesc. Cele 24 de tablouri vor ajunge în secţiile spitalului, pentru a bucura pacienţii şi pentru a le aduce zâmbete pe chipuri. Proiectul Spitale Color continuă datorită unor oameni inimoşi: Denisa Radu, Cristina Irimia și Camelia Elena Vasilescu. Pe această cale, dorim să le mulţumim pentru gestul frumos de a le lumina chipurile celor care trec pragul unităţii noastre şi pentru faptul că au ales ca tot aici, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, să ajungă aceste tablouri”, a declarat putătorul de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă.

 

Pe de altă parte, pentru a veni în sprijinul pacienților și cadrelor medicale care luptă pentru diminuarea efectelor pandemiei, Crucea Roșie Buzău a lansat o campanie de strângere de fonduri cu ajutorul cărora dorește să achiziționeze un container modular pentru triajul pacienților suspecți cu COVID-19 din secția Pneumologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă, sub genericul „Luptăm în prima linie pentru pacienţi”. Acesta se va adăuga celor zece containere deja instalate în unitatea medicală, dotate cu sistem de încălzire și grup sanitar propriu, astfel încât pacienți suspecți de infectare cu SARS-CoV-2 care așteaptă rezultatele testelor RT-PCR să beneficieze de confortul minim necesar, înainte de a se decide dacă și unde vor fi internați.

Având în vedere riscurile majore de contaminare, pentru ca activitatea secţiei să se poată derula în condiţii de siguranţă, atât pentru pacienţi, cât şi pentru cadrele medicale, este absolut necesară dotarea cu containere medicale pentru triajul epidemiologic al pacienţilor. Conducerea spitalului, împreună cu medicul şef de secţie, dr. Bârcă Nicoleta, au decis, de comun acord, ca acest container medical să fie repartizat către secţia Pneumologie”, a declarat purtătorul de cuvânt al SJU Buzău.

Donaţiile se pot face în conturile Crucii Roşii Buzău: R003BTRLEURCRT0207019401 – donații în euro, respectiv R015BTRLRONCRT0207019406 – donații în lei.


Adaugati un comentariu


 

*