Spitalul Grigore Alexandrescu – „Cel mai bun spital”

Este singurul spital romanesc caruia i s-a oferit aceasta distinctie in cadrul unei Gale internationale desfasurata la Londra. La acelasi eveniment, managerul Dan Mircea Enescu a fost desemnat „Cel mai bun manager”.

 

Spitalul Grigore Alexandrescu

Spitalul Grigore Alexandrescu

Dupa cum Sanatateabuzoiana.ro a informat la vremea respectiva, Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu a fost, in luna februarie, singura unitate medicala din Romania nominalizata la categoria „Cel mai bun spital”, in cadrul unei Gale internationale ce a avut loc la Londra, la sfarsitul saptamanii trecute. Nominalizarea a fost facuta de European Business Assembly, o corporatie independenta de colaborare economica, sociala si umanitara fondata la Oxford in urma cu 15 ani, care a fost principalul organizator al galei. Totodata, pentru acelasi eveniment, Comitetul Socrate l-a nominalizat pe managerul spitalului Grigore Alexandrescu,  medicul Dan Mircea Enescu pentru premiul international „Cel mai bun manager din domeniul sanitar”.

Din fericire, s-a dovedit ca atat nominalizarea unitatii medicale, cat si a managerului au fost inspitate, intrucat au obtinut premiile la categoriile respective spitalul Grigore Alexandrescu fiind declarat in cadrul galei „Cel mai bun spital”, iar medicul Dan Mircea Enescu fiind desemnat „Cel mai bun manager in domeniul sanitar”.

 

Dr. Dan Mircea EnescuDupa cum reiese dintr-un comunicat pe aceasta tema, remis de unitatea medicala, selectia a fost facuta pe baza unor sondaje statistice, a mediei de specialitate, a unor date de la conferinte si corporatii precum si a expozitiilor medicale. Totodata, la selectie s-a tinut cont de inalta calificare a personalului, dotarea institutiei cu echipamente moderne, aprecierile venite din partea pacientilor si de acreditarile nationale si internationale.

La toate aceste criterii, spitalul bucurestean s-a impus in fata celorlalte clinici nominalizate si a primit premiul la categoria respectiva. In acelasi timp, academicianul Dan Mircea Enescu a primit din partea Comitetului Socrate premiul international pentru „Cel mai bun manager din domeniul sanitar”, gratie acestei distinctii, urmand sa figureze si in Almanahul Socrate.

Se pare ca aceasta luna este una extrem de favorabila pentru clinica de copii din Capitala, intrucat la inceputul lunii aprilie a primit si un premiu pentru inovatie in tehnologie, datorita portalului propriu spitaluldecopii.ro.

 

spital de copii grigore alexandrescuIn prezent, la spitalul Grigore Alexandrescu se lucreaza la amenajarea si dotarea spatiului viitorului centru de chirurgie cardiovasculara pediatrica ce va deveni functional incepand cu luna mai, dupa cum a dat asigurari ministrul Sanatatii, in urma ultimei viyite efectuate aici. In acest sens, la spitalul de copii au fost deja deblocate 119 posturi pentru a asigura personalul medical necesar functionarii noului centru, primele examene pentru posturile de medici fiind deja sustinute inca din luna februarie.

Tot in cursul lunii viitoare urmeaza sa se finalizeze si lucrarile de amenajare a noii Unitati de Primiri Urgente a spitalului.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*