Sport și sănătate la turneul de fotbal pentru juniori de la Bilbao

8 ianuarie 2019 | 0 comentarii |

Două echipe de la Liceul cu Program Sportiv din Buzău au reprezentat județul la turneul din Țara Bascilor și s-au impus în finala competiției, asigurându-și primele două locuri pe podium.

 

În cadrul parteneriatului dintre autoritățile administrației județene din Buzău și Consulatul României la Bilbao, o echipă de juniori din județul Buzău a participat la un turneu de fotbal pentru juniori cu vârste cuprinse între 12-14 ani care a are loc în perioada 5-9 ianuarie în Țara Bascilor. Echipa a fost alcătuită din 9 elevi de la secția de fotbal a Liceului cu Program Sportiv  Buzău și un antrenor, iar delegația a fost însoțită în Spania de președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, consulul general al României la Bilbao, Marian Popescu și de vicepreședintele clubului de fotbal Athletic Bilbao, Jose Angel Corres Abasaolo.

Juniorii buzoieni, aflați într-o formă fizică și psihică excelentă, au fost împărțiți în două echipe, cărora li s-au mai alăturat alte trei echipe de juniori din țara gazdă. Competiția a fost organizată de Consulatul General al României la Bilbao, în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie din Bilbao, iar participarea echipei Liceului cu Program Sportiv Buzău a fost posibilă cu sprijinul Consiliului Județean Buzău, după cum se precizează într-un comunicat al instituției.

 

Turneul nu a fost însă doar o simplă plimbare pentru juniorii buzoieni, care prin muncă, ambiție și antrenament au reușit să se impună în meciurile disputate, astfel că finala competiției a fost disputată între cele două echipe de la Liceul cu Program Sportiv din Buzău. Astfel, tinerii buzoieni și-au asigurat primele două locuri de pe podium.

Petre Emanoil Neagu și-a manifestat satisfacția susținerii pe care administrația locală a acordat-o și care a permis obținerea aceastei performanțe. „Mă bucur că acest turneu s-a încheiat cu o finală românească la Bilbao. Ambele echipe care au reprezentat județul Buzău sunt câștigătoare. Este o modalitate de a-i încuraja pe tineri să persevereze în eforturile lor de a se pregăti, de a combina armonios sportul cu sănătatea și de a-i sprijini și de a-i motiva să facă performanță”, a declarat președintele Consiliului Județean.

 

Președintele Neagu a menționat că totodată, copiii „au avut ocazia să participe și la evenimentele organizate de către Primăria Bilbao cu ocazia celebrării unei sărbători spaniole dedicate copiilor. Așa cum am mai afirmat, dezvoltarea relațiilor dintre Consiliul Județean Buzău și oficialitățile din Spania, dar mai ales din Țara Bascilor, are la bază stabilirea unor schimburi de experiență în mai multe domenii. Unul dintre ele se referă la organizarea și promovarea participării comune la manifestări sportive, în special pentru juniori. Mulțumesc Consulatului General al României la Bilbao și Clubului organizator pentru că au făcut posibilă organizarea acestui proiect comun”.

În cadrul aceleiași deplasări, elevii buzoieni au vizitat stadionul San Mames al clubului Athletic Bilbao și Consulatul General al României la Bilbao, unde s-au întâlnit cu Cristian Ganea – jucător la Athletic Bilbao, Jose Angel Corres Abasaolo – președintele Camerei de Comerț și Industrie din Bilbao   și Xavier Basanex – director general Bilbao Exhibition Center.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*