Noi pași în direcția colaborării dintre autoritățile buzoiene și cele din regiunea autonomă spaniolă La Rioja

25 septembrie 2018 | 0 comentarii |

O delegație spaniolă se află zilele acestea într-o vizită la Buzău, prilej cu care a avut loc azi o primă întâlnire de lucru cu consilierii județeni.

 

Zilele acestea, o delegație formată din reprezentanți ai autorităților locale din regiunea autonomă spaniolă La Rioja, însoțiți de consulul României la Bilbao, Marian Popescu, se află într-o vizită în județul Buzău. Vizita are loc la invitația reprezentanților administrației locale județene, care își doresc să dezvolte relațiile bilaterale economice, culturale și sociale dintre județul Buzău și regiunea autonomă spaniolă.

Delegația spaniolă, din care face parte și Aurel Truță, primarul localității Paramo de Boedo, singurul român ales primar într-o localitate spaniolă, a cărei populație este majoritar spaniolă, a fost întâmpinată de președintele CJ Buzău, împreună cu vicepreședinții Adrian Petre și Romeo Lungu, consilierii județeni buzoieni, prefectul Carmen Ichim, subprefectul Lucian Foca și președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

În cadrul întâlnirii, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a precizat că „o contribuție importantă în mijlocirea relațiilor dintre autoritățile administrației locale buzoiene și cele din regiunea autonomă spaniolă îi revine consulului României la Bilbao, buzoian de origine”, care în cadrul ședinței ordinare din luna iunie a Consiliului Județean a primit titlul de cetățean de onoare al județului.

 

Aceasta este prima vizită în Buzău a oficialilor spanioli după ce, în luna martie a acestui an, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu și Jose Ignacio Ceniceros Gonzales, președintele al guvernului Regiunii Autonome La Rioja, au semnat un acord de colaborare, având ca principal obiectiv promovarea relațiilor interregionale și a colaborării transfrontaliere. Pe lângă consulul româniei la Bilbao și singurul primar român din Spania, din delegația aflată în vizită la Buzău mai fac parte Adolfo Palacios Rodriguez, deputat de Palencia și șase primari ai unor localități din regiunea La Rioja. Oaspeții spanioli au oferit președintelui CJ Buzău și consulului român la Bilbao scrisori de mulțumire din partea președintelui Consiliului provincial Palencia și câte o miniatură a clădirii autorității locale din Palencia.

Discuțiile din cadrul întâlnirii de lucru care a avut loc azi au vizat aspecte referitoare la viitoare proiecte de colaborare dintre comunitățile buzoiene și cele din provincia spaniolă, Petre Emanoil Neagu precizând că „în viitorul apropiat este posibil să fie încheiate acorduri de înfrățire între localități din județul Buzău și comunități din regiunea spaniolă La Roja.

 

După discuții, delegația spaniolă, din care au făcut parte Adolfo Palacios Rodriguez – deputat Palencia, Aurel Truță – primar Paramo de Boedo, Jose Maria Bravo Martin – primar Bascones de Ojeda, Miguel Abia Lozano – primar Sotobanado Y Priorato, Angel Perez Lopez – primar Revilla de Collazos, Roberto Fernadez Martin – primar Dehesa de Romanos, Jesus Perez Lombrana – primar Villameriel, Emilio Mata Gregorio – primar La Vid de Ojeda și Marian Popescu – consulul general al României la Bilbao a fost invitată la Muzeul Județean. Oaspeților li s-a prezentat Centrul de Informare Turistică și secțiile instituției de cultură din subordinea Consiliului Județean, Teatrul George Ciprian, după care s-au deplasat la alte obiective turistice din județ.

Vizita va fi întoarsă, luna viitoare, de către reprezentanții administrației locale buzoiene, care vor face parte dintr-o delegație ce se va deplasa, în perioada 17-20 octombrie, în provincia La Rioja – Bilbao. Din delegație vor face parte consilieri județeni desemnați de grupurile politice reprezentate în deliberativul local, precum și funcționari din aparatul de specialitate al instituției. Vizita delegației buzoiene va consemna și o premieră la nivelul Uniunii Europene, materializată în prima ședință comună a unui Consiliu Județean din România și autoritățile administrației locale din Spania.


Adaugati un comentariu


 

*