Doctorul Marijan Milea a revenit la șefia DSVSA Buzău

25 septembrie 2018 | 0 comentarii |

Medicul veterinar Ciprian Botezatu a fost demis din funcția de director executiv, pe care o ocupa cu delegație, și trecut pe postul de adjunct, obținut în 2017 prin concurs.

 

Dr. Botezatu – filtru pestă porcină

Pesta porcină pare să facă victime colaterale la Buzău. Medicul veterinar Ciprian Botezatu a fost demis din funcția de director executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Buzău, pe care a ocupat-o cu delegație, din 2016, pentru felul în care a gestionat situația pestei porcine în județ.

El nu râmâne însă fără funcție de conducere, pentru că a fost trecut pe postul de adjunct, pe care l-a ocupat prin concurs, în iulie anul trecut.De altfel, dr. Botezatu a director executiv adjunct timp de mai multe mandate, fie cu delegație, fie prin concurs, dar s-a aflat de nenumărate ori și la vârful instituției, el preluând prerogativele directorului executiv ori de câte ori au fost schimbări (și nu au fost deloc puține) la nivelul DSVSA Buzău.

În iulie 2017, dr. Ciprian Ionel Botezatu a promovat concursul pentru postul de director executiv adjunct, pe care-l ocupa cu delegație dr. Marijan Milea. Tot de atunci, dr. Botezatu a preluat și prerogativele directorului executiv, pentru că mandatul dr. Paul Jipa expirase.

 

Dr. Marijan Milea

Deocamdată, la vârful DSVSA a fost numit, cu delegație, dr. Marjan Milea, care s-a aflat la conducerea instituției în mai multe rânduri. Este însă posibil ca în curând să fie și acesta dat la o parte, de dr. Adonis Dragnea, care a câștigat la Tribunalul București, procesul intentat Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), solicitând repunerea în funcția de director executiv, din care a fost schimbat în 2015.

Instanța de fond a decis anularea ordinului ANSVSA, din 13 noiembrie 2015, de schimbare din funcție a reclamantului, dar totodată a obligat Autoritatea „să plătească reclamantului, cu titlu de despăgubiri pentru daune materiale, suma de bani reprezentând diferența dintre drepturile salariale aferente postului corespunzător funcției publice de conducere exercitată de către reclamant până la data intrării în vigoare a ordinului anulat și drepturile salariale aferente postului corespunzător funcției publice de execuție în care reclamantul a fost retrogradat ca urmare a aceluiași ordin”. Pârâta a declarat însă recurs, iar dacă și instanța superioară va decide că dreptatea este de partea medicului veterinar buzoian, Autoritatea va fi obligată să aplice decizia.

 

Dr. Adonis Dragnea

De altfel, dr. Adonis Laurențiu Dragnea stă, de prin 2012, mai mult prin concedii medicale și prin instanțe unde-și cere scaunul înapoi. A fost chiar repus în funcție de mai multe ori, dar tot de atâtea ori a fost și înlăturat, fie în urma unor controale, fie a unor evaluări și chiar în urma unor reclamații ale colegilor săi.

În 2014 s-a aflat chiar într-o situație hilară, după ce fusese suspendat pentru un an, în urma unei decizii a Comisiei Centrale de Deontologie care a reținut în sarcina sa „abateri grave”. După ce la conducerea instituției a fost numit dr. Dumitru Băiculescu, dr. Dragnea a fost repus în funcție de instanța de Contencios a Tribunalului Buzău, care i-a admis solicitarea de suspendare a Ordinului ANSVSA. În acest fel, pentru o vreme, DSVSA Buzău a avut doi șefi pe același scaun, unul numit de Autoritatea Centrală, iar celălalt, repus în funcție de instanță. În 2015 și-a pierdut însă din nou scaunul, iar în curând este posibil să aibă o nouă șansa să-l reocupe, pentru nu se știe câtă vreme…

 


Adaugati un comentariu


 

*