Statiunea balneoclimaterica Sarata Monteoru imbraca din nou haine de sarbatoare

Consiliul Judetean Buzau si Primaria comunei Merei vor organiza, in week-end, a opta editie a festivalului Zilele Monteorului.

 

La mai putin de doua luni dupa ce a fost gazda primei editii a Buzau Fest, singura statiune balneoclimaterica din judetul Buzau, Sarata Monteoru, se pregateste in week-end sa primeasca un nou val de turisti, cu prilejul altui eveniment de amploare. Spre deosebire de perioada in care s-a desfasurat Buzau Fest, care a fost la debutul sezonului estival, evenimentul din acest week-end va avea loc in plin sezon, cand statiunea gazduieste un numar mare de turisti veniti aici in special pentru a benficia de calitatile terapeurice ale apei sarate care a adus faima statiunii. Acestia vor avea parte de un bonus in cadrul sejurului petrecut aici, totodata, in week-end fiind asteptati si alti turisti care vor veni special pentru evenimentul care a devenit unul de traditie.

Vorbim despre Festivalul „Zilele Monteorului”, care anul acesta a ajuns la cea de-a opta editie, si care va avea loc in statiune in zilele de sambata si duminica, 22 si 23 iulie. Festivalul a fost gandit pentru a marca aniversarea statiunii, iar editia din acest an va sarbatori mai multe evenimente.

Astfel, cu aceasta ocazie va fi marcata implinirea a 122 de ani de la infiintarea Statiunii balneare Sarata Monteoru, 507 ani de la prima atestare documentara a zonei Sarata, 92 de ani de functionare a Minei de Petrol de aici si 132 de ani de la infiintarea comunei Merei, de care statiunea apartine administrativ.

 

Zilele Monteorului (foto arhiva)

Editia a opta a festivalului Zilele Monteorului va fi organizata in acest an de Consiliulul Judetean Buzau, in parteneriat cu Primaria comunei Merei, si propune doua zile incarcate de evenimente.

In statiune va fi amenajat un targ mestesugaresc in cadrul caruia vor fi prezenti cei mai cunoscuti mesteri populari buzoieni, targ care va fi deschis in prima zi a festivalului, incepand cu ora 10.00.

In aceeasi zi, incepand cu ora 11.00, este programata o competitie sportiva de futsal in sala de sport din statiune, urmand ca de la ora 16.00 pana dupa ora 20.00 sa aiba loc un program artistic, pe scena special amenajata.

Artisti consacrati ai muzicii populare si usoare buzoiene si nationale, dans modern si alte surprize vor incinge atmosfera primei seri a festivalului, prezentata de artista Madalina Manolache.

Andreea Balan va fi cu siguranta principala atractie, dar la fel de asteptate sunt si evolutiile pe scena ale F. Charm, Andrada, Maria Alexandra Palade si Madalina Manolache.  

 

Parada costume populare (foto arhiva)

Principalul punct de atractie al intregului festival il va constitui insa traditionala parada care va avea loc pe strazile statiunii, eveniment programat pentru ziua de duminica. Spre doesebire de anii anteriori, cand participantii la parada purtau costume de epoca, parada din acest an va fi dedicata portului popular si va avea loc duminica, incepand cu ora 11.00. Parada va fi acompaniata de muzica fanfarei militare a Diviziei 2 Infanterie Gerica, unitate ce isi are cartierul general la Buzau, si va avea loc pe soseaua principala care traverseaza statiunea de la un capat la celalalt.

La fel de atractiva se anunta si demonstratia canina pregatita de jandarmii buzoieni, moment care va urma paradei de costume populare, fiind programat sa inceapa de la ora 12.00.

De la ora 13.00 pana seara va avea loc un spectacol de muzica populara cu participarea a numerosi artisti buzoieni si ansambluri folclorice locale, dar si artisti de talie nationala precum Nicolae Oprisan, Nicolae Datcu, Mario Buzoianu, Lorenna, Adriana Antoni, Ion Palade. Totul se va incheia cu un spectaculos foc de artificii.

 

 

 

 


Adaugati un comentariu


 

*