TERAPEUTUL TAU: Despre Copiii Nimanui…

7 februarie 2015 | 1 comentariu |

Aproape 100.000 de copii din Romania au parintii plecati si, majoritatea, au nevoie de consiliere de specialitate. O realitate dureroasa, asupra careia va rog sa reflectam impreuna!

 

Taisia TRICA , psihoterapeut

Taisia TRICA , psihoterapeut

Suna trist, aproape implacabil. Sa nu stii exact ce face copilul tau, sa nu stii ce il doare, ce nevoi are… Ce destin trist!  Cei desemnati sa aiba grija de acesti copii sunt batrani, bolnavi, straini si putini interesati, de cele mai multe ori cu intentii bune, dar depasiti de situatie.

Copiii din ziua de azi se dezvolta mai repede, pun mai multe intrebari, au mai multe frustrari pentru ca acceseaza mai usor informatiile.

Copii care se bucura, pe moment, de daruri, de cadouri, dar care au dezvoltat mecanisme de aparare, spre a nu claca..

Copii fara copilarie si adulti privati de experienta parentala!

E rau si acum, dar va invit sa va imaginati ce va fi peste ani, cand acesti copii vor avea avea propriile lor familii. De unde sa invete sufletele acestea binele, dreptatea, adevarul, iubirea, compasiunea, grija fata de nevoile celuilat? Cum sa trasmiti valori si o cultura propriei familiei ?

 

dor-de-mama1Romania traieste un fenomem aparte – mamele pleaca, la munca sau… in lume. In ciuda faptului ca am evoluat, ca rolurile sunt altfel distribuite in familia moderna, mama ramane totusi o resursa importanta. Resursa care in multe cazuri azi lipseste din tara noastra. Stiu ca viata nu este usoara, dar nu este prea mare pretul pe care, ca oameni sau ca natie, il platim ?!

Daca as avea o macheta magica as creea o lume minunata, dar clientii mei stiu ca nu am acest obiect si, mai mult decat atat, stiu ca le vorbesc despre propria implicare in schimbare.

Domnilor, doamnelor va implor stati stramb si judecati drept… Banii se pot face si in Romania, caldura caminului nu poate fi inlocuita de nimic. Iar sufletele acestor copii nu merita a fi mutilate.

Stiu ca este greu si ca sunteti dezamagiti de societatea noastra, dar nu uitati ca aceste suflete au nevoie de caldura si nu neaparat de cadouri. Un copil suferind sufleteste este un copil cu o imunitate scazuta, este un copil lipsit de aparare in fata microbilor, in fata emotiilor negative disfunctionale.

Mi-as fi dorit sa fiu mai spirituala sau sa va spun mai mult, dar ma doare peste poate. Va rog, aveti grija de ei si de noi toti, spre binele tuturor !

 

*Taisia Trica este psihoterapeut, specialist in psihoterapie integrativa, consiliere psihologica, consiliere institutionala, consiliere cariera si management

 Comentarii (1)

  1. Claudia Dima spune:

    …si reciproca este de multe ori valabila, ce soarta au parintii ai caror copii sunt plecati in strainatate, ptr ca si persoanele varstnice sunt categorii vulnerabile.

Adaugati un comentariu


 

*