Testare gratuită pentru cancer colorectal, în București

20 februarie 2023 | 0 comentarii |

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România organizează pe 25 februarie a.c. testări gratuite pentru cancerul colorectal în Piața Națiunilor Unite din Capitală.

 

Persoanele interesate sunt anunțate că, în data de 25 februarie, de la ora 11:00, Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România – COPAC va organiza o nouă sesiune de testare gratuită pentru cancerul colorectal, în cadrul Cabinetului dr. Marina Pîrcălabu, situat în Piața Națiunilor Unite nr. 3-5, foarte aproape de stația de metrou Unirii (intrarea se face prin spatele clădirii).

Am reluat sesiunile de testare întrucât în ultima perioadă tot mai multe persoane înțeleg importanța prevenției și vin să se testeze. La sesiunea de testare organizată în data de 21 ianuarie, am avut un număr de 165 persoane informate și testate”, spun reprezentanții COPAC.

Pentru a beneficia de acest test nu trebuie să fiți asigurat, transmit reprezentanți COPAC, care menționează că testul este neinvaziv și se recoltează acasă.

 

De testare pot beneficia persoanele cu vârsta între 50 și 74 de ani, cu domiciliul în București sau județul Ilfov, care se înscriu completând formularul pus la dipoziție pe Google Forms, iar „un membru al echipei COPAC vă va contacta și oferi toate detaliile legate de testare. Puteți înscrie un părinte sau un bunic, iar echipa noastră il va contacta și oferi toate informațiile despre testare”, menționează COPAC. „Testarea constă în înmânarea de către dr. Pîrcălabu al testului rapid FIT și explicarea cum trebuie făcută recoltarea acasă. Testul FIT este un test de hemoragii oculte, care pune în evidență prezența unei surse de sângerare la nivelul tractului digestiv”, se precizează în anunțul organzației de pacienți.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului ROCCAS II București – Ilfov, derulat de Spitalul de Urgență Militar Central și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*