Trei medici suceveni se perfecționează la clinica AKH

28 august 2019 | 0 comentarii |

Între administrația locală a județului și clinica din Viena a fost încheiat un acord de colaborare, iar pe lângă stagile de perfecționare ale medicilor români în Austria, câțiva medici de-ai lor ar putea să vină să opereze la spitalul din Suceava.

 

Șeful departamentului de Chirurgie vasculară din cadrul reputatei clinici AKH din Viena, prof. Christoph Neumayer, s-a aflat săptămâna aceasta într-o vizită în județul Suceava, unde a avut o întâlnire cu președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, și a vizitat Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou”, unde a avut o altă întrevedere cu managerul Vasile Rîmbu.

Cu ocazia întâlnirii cu șeful administrației județene, reprezentantul clinicii AKH a discutat cu acesta posibilitatea demarării unor proiecte comune între spitalul județean și clinica din Viena.

Gheorghe Flutur a declarat, cu această ocazie, că Sănătatea reprezintă „prioritate zero”pentru administrația locală, care este dispusă să facă investiții importante în acest sector. Una dintre acestea vizează domeniul chirurgiei vasculare și intervenționale, intenția fiind transformarea compartimentului de profil al SJU Suceava în secție cu cel puțin 25 de paturi.

În acest sens, președintele Consiliului Județean Suceava și prof. Christoph Neumayer au încheiat deja un acord în baza căruia trei medici de la spitalul sucevean vor efectua un stagiu de pregătire la clinica AKH.

 

Totodată, reprezentanții clinicii din Viena vor colabora cu administrația locală și cu medicii de aici, pe care-i vor sprijini în demersul de înființare a unei clinici de chirurgie vasculară și intervențională. „Am discutat despre chirurgia vasculară pentru copii, despre construirea unui spital de copii la Suceava și mi-am exprimat dorința ca medici de la AKH să vină la Suceava pentru a face operații pe cazuri deosebite ale pacienților din zona noastră. În discuțiile purtate i-am transmis domnului Neumayer și despre contactele și intențiile celor de la Graz de a construit aici un spital de recuperare”, a declarat Gheorghe Flutur, exprimându-și speranța că în urma discuțiilor cu prof. Christoph Neumayer medici de la clinica din Viena ar putea veni la Suceava, periodic, pentru a opera aici.

După întâlnirea de la Consiliul Județean, reprezentantul clinicii AKH a vizitat Spitalul Județean de Urgență Suceava, unde a stat de vorbă cu medicii care lucrează aici și a avut o întrevedere cu managerul Vasile Rîmbu.

În urma discuțiilor purtate cu conducerea unității medicale, profesorul austriac și-a exprimat disponibilitatea pentru o viitoare colaborare, apreciind „dotările moderne ale spitalului cât și buna organizare a departamentelor vizitate, profesionalismul arătat de medicii pe care i-am întâlnit, chirurgi și radiologi, conlucrarea colegială în interesul efectuării actului medical clinic la un standard înalt și pot sluji știința medicală în general”.

 

 


Categorii: Actual

Adaugati un comentariu


 

*