Turcii de la Acibadem au inaugurat a treia reprezentanță pentru pacienții din România

Grupul medical din Turcia își desfășoară activitatea în parteneriat cu IHH Healthcare Berhad, unul dintre cele mai mari grupuri din Orientul îndepărtat.

 

Grupul medical Acibadem, având „cartierul general” în Turcia, și-a extins rețeaua de reprezentanțe din România. La sfârșitul săptămânii trecute, la Cluj, a avut loc inaugurarea oficială a celui de-al treilea punct de lucru. Acesta funcționa deja, de câteva luni, dar abia acum a avut loc deschiderea oficială. O serie de pacienți, în special sportivi, au apelat deja la serviciile reprezentanței clujene și au beneficiat de tratament la clinicile din cadrul grupului.

Este vorba de un birou de informare și îndrumare, similar celor care funcționează la București și Constanța. Clujul a fost ales pentru a găzdui cel de-al treilea punct de lucru al grupului, atât din dorința de a acoperi partea de nord-vest a țării, cât și datorită facilităților oferite, între care zborurile directe către Istanbul, care facilitează deplasarea pacienților către unitățile medicale ale grupului.

Astfel, pacienții români pot apela acum și la centrul de la Cluj pentru a primi evaluări ale dosarelor medicale sau pentru solicita o a doua opinie medicală, prin sistemul de consultații la distanță. Totodată, pacienții care vor beneficia de servicii medicale în centrele de specialitate din cadrul grupului vor avea la dispoziție o serie de facilități, ce includ atât consultații, proceduri de diagnostic, cât și  asigurare, convenții pentru cazare și călătorie sau servicii de traducere.

 

În prezența a aproximativ 35 de invitați, printre care consulul onorific al Turciei, Vasile Vita, membri ai lumii medicale clujene și reprezentanți ai conducerii spitalului, Ilyas Benveniste, directorul de relații internaționale, a prezentat, pe scurt, activitatea grupului Acibadem. Grupul reunește, sub aceeași umbrelă, o universitate recunoscută internațional, laboratoare performante (de anatomo-patologie, genetică și celule stem), servicii de asistență mobilă (pre- și post-spitalizare) și servicii adiacente.

Atât la biroul din Cluj, cât și la celelalte reprezentanțe din București și Constanța, românii pot obține toate informațiile de care au nevoie și pot beneficia de îndrumare, pentru a accesa serviciile centrelor de excelență ale grupului, care s-a extins atât în Europa, cât și în Orientul Îndepărtat. Astfel, în Europa, pe langă centrele din Turcia, Acibadem are spitale și clinici în Macedonia, Bulgaria și Olanda, iar în 20 de țări, printre care se numără și România, dispune de birouri de informare și puncte de lucru.

 

Alcătuit din 21 de spitale și 16 centre medicale, grupul Acibadem a devenit, în 2012, parte a celui de-al doilea lanț de servicii private de sănătate din lume, în urma unui acord încheiat cu IHH Healthcare Berhard, unul dintre cele mai mari grupuri medicale din Orientul Îndepărtat.

Reprezentanții companiei spun că, anul trecut, aproximativ 5 milioane de pacienți din întreaga lume au beneficiat de serviciile medicale oferite prin cele 11 centre oncologice ce asigură servicii de chirurgie, radioterapie, chimioterapie, 16 centre de cardiologie ce includ cardiologie pediatrică pentru adulți și chirurgie cardiacă, 13 centre pentru fertilizarea in vitro, 10 centre de transplant hepatic, renal și medular, 9 centre pentru tratamentul coloanei vertebrale,  un centru de medicină sportivă și 6 centre de chirurgie robotică, toate acreditate internațional, de care dispune grupul Acibadem.

Cu ocazia inaugurării oficiale a noului centru de la Cluj, Liliana Aldanmaz, directorul acestei reprezentanțe, a declarat că „dorim să venim mai aproape, atât de pacienții din zona de nord-vest a României, cât și de comunitatea medicală din Cluj-Napoca. În fond, cu toții lucrăm înspre același obiectiv – sănătatea pacienților care ne calcă pragul”.

 


Categorii: Actual, Companii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*