Tusea nocturnă poate slăbi sistemul imunitar

2 noiembrie 2018 | 0 comentarii |

O persoană poate pierde până la două ore de somn pe noapte cu această afecţiune, care, dacă nu este tratată la timp, poate afecta sistemul imunitar, prin alterarea calității somnului.

 

Medicul mexican Reyes Haro Valencia a declarat în urma unei serii de studii efectuate pe această temă că tusea nocturnă este strâns legată de tulburările de somn şi poate afecta sistemul imunitar, ceea ce face să crească riscul îmbolnăvirilor. După ce a monitorizat cazurile mai multor pacienți care sufereau de această problemă, specialistul mexican spune că  o persoană poate pierde până la două ore de somn pe noapte cu această afecţiune, care, dacă nu este tratată la timp, poate afecta indirect sistemul imunitar, prin alterarea calității somnului.

Acesta consideră că tusea nocturnă este o problemă căreia nu i se acordă de obicei importanţă, fapt pentru care, în 98% dintre cazuri se intervine cu întârziere, când deja trebuie apelat la un pneumolog. În opinia sa, tusea este un simptom pe care orice persoană l-a experimentat într-un moment al vieţii şi având în vedere că este o afecţiune comună nu i se acordă importanţa necesară. „Tusea este însă strâns legată de problemele de somn care împiedică o persoană să adoarmă, sau care întrerupe continuitatea somnului, afectându-i calitatea, iar aceasta duce la slăbirea sistemului imunitar, a cărui bună funcționare este legată și de un somn suficient și odihnitor”, a mai afirmat specialistul.

 

În Mexic una din trei persoane suferă de tulburări de somn şi peste 60 % din cazuri sunt legate de probleme respiratorii. De aceea, medicul susține că este importantă igiena somnului care, de multe ori, este afectată de tusea nocturnă.

„Tusea nu este un lucru normal şi de multe ori această problemă îi face pe oameni să sforăie, deoarece ţesuturile din jurul gâtului se măresc şi astfel trecerea aerului se face cu dificultate, ceea ce arată că există o problemă respiratorie. O persoană are nevoie în medie de 15 minute ca să adoarmă, însă tusea poate prelungi această perioadă de veghe, sau poate afecta continuitatea somnului, care, odată întrerupt, nu mai are aceeaşi calitate”, a mai declarat specialistul, adăugând că problema nu trebuie ignorată și recomandând un antitusiv în combinație cu expectorant, pentru tratarea acesteia.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*