Ultimele zile de înscrieri la Congresul Clubului Regal al Medicilor

1 octombrie 2018 | 0 comentarii |

Cea de-a IV-a ediție a evenimentului național cu participare internațională se desfasoară în perioada 11-13 octombrie 2018, la hotel Novotel București, iar înscrierile se pot face până pe 5 octombrie.

 

Clubul regal al medicilor (arhiva)

Clubul Regal al Medicilor anunță că doar până pe 5 octombrie se mai fac înscrieri pentru cea de-a IV-a ediție a Congresului „Împreună construim excelența. Evenimentul se constituie într-un forum global pentru specialiștii implicați în schimbul de idei, provocări, inovație și formare în sănătate, care se desfășoară în perioada 11-13 octombrie, la hotel Novotel, din București. Potrivit organizatorilor, Congresul este „o întâlnire între specialiștii care împartașesc aceleași valori și armonie, speakeri români și străini din peste 20 de specialități: obstetrică- ginecologie, chirurgie generală, imagistică, medicină de laborator, gastroenterologie, ORL, oftalmologie, pediatrie, neonatologie etc”.

Vor fi abordate teme de mare interes, precum: „Abordarea multidisciplinară în patologia ginecologică și obstetricală”, „Ecografie neonatală și actualități în neonatologie”, „Abordarea multidisciplinara a pacientului pediatric”, „Clinica sânului”, „Chirurgia generala/ chirurgie minim invaziva (toracica, neurochirurgie, cardiovasculara) etc”, „Abordarea multidisciplinară în gastroenterologie”, „Abordarea multidisciplinara a pacientului oftalmologic”, „Atitudinea multidisciplinara a pacientului ORL”.

 

Speakeri Congres

Prof. univ. dr. Roland Becker, specialist în Ortopedie și Traumatologie, va participa la sesiunea „Concepte moderne în artroplastia totală de genunchi” cu tema „Capcane ale PSI (Patient Specific Instrumentation)”. PSI reprezintă tehnici minim invazive, indiferent dacă incizia este mare sau mică, ce reduc timpul intervenției chirurgicale și grăbesc recuperarea pacientului (vineri, 12 octombrie13.45 – 19.30).

Despre cea mai bună conduită medicală în artroplastia de genunchi și care sunt așteptările pacienților, dar și despre erorile și complicațiile des întâlnite ale acestei proceduri chirurgicale – va încerca să aducă detalii prof. dr. Nanne Pieter Kort, în cadrul sesiunii „Concepte moderne în artroplastia totală de genunchi”, coordonată de dr. Vlad Predescu (vineri, 12 octombrie13.45- 19.30). Prof. Kort este chirurg ortoped în cadrul ACIBADEM International Medical Center Amsterdam și președinte al European Knee Associates.

Ass. prof. dr. Michael Hirschmann, specializat în tratamentul afecțiunilor degenerative ale genunchiului (inclusiv osteotomie) și artroplastia parțială și totală de genunchi, va participa vineri, 12 octombrie, între orele 13.45- 19.30, la sesiunea „Concepte moderne în artroplastia totală de genunchi”. Dr. Hirschmann este șeful departamentului de Chirurgie a genunchiului din cadrul Kantonsspital Baselland și a înființat un centru de analiză a artroplastiei de genunchi dedicat diagnosticului și tratamentului pacienților la care intervenția chirurgicală nu a decurs cum trebuie.

 

Congres 2017 (foto arhiva)

Prof. univ. dr. Dieter Wolke, Departamentul de Psihologie al Universității din Warwick, va vorbi despre consecințele pe termen lung ale plânsului și problemelor de somn și alimentație la copii, dar ba încerca să aducă lămuriri și despre ce pot face medicii pediatri pentru micuții lor pacienți, în cadrul sesiunii „Abordări multidisciplinare în pediatrie”, coordonată de dr. Mihaela Oros (vineri, 12 octombrie08.00 – 18.30).

Prof. univ. dr. Miroslav Knezevic este invitatul special al sesiunii „Abordări multidisciplinare în Oftalmologie- Orbitopatia Graves” (sâmbătă, 13 octombrie08.00 – 15.00), în cadrul căreia va prezenta lucrarea „Decompresia orbitară și reconstrucția palpebrală – estetică și funcțională”. Prof. Knezevic este șeful blocului operator din cadrul Clinicii de Boli Oftalmologice a Spitalului Clinic din Serbia și asistent profesor al Departamentului de Oftalmologie al Facultății de Medicină- Universitatea din Belgrad.

Dr. Eoghan Laffan (Irlanda), specialist în Radiologie, va încerca să lămurească participanții referitor la când este nevoie de ecografie la nou- născut și ce boli poate depista o ecografie a diferitelor organe, în cadrul sesiunii „Ecografie neonatală și actualități în neonatologie”, coordonată de dr. Mihaela Scheiner, (sâmbătă, 13 octombrie09.00 – 15.00). Dr. Laffan va prezenta și ultimele noutăți în materie de ecografie la plămâni, ecografie toracică, spinală ori de părți moi.

 

Membrii Clubului Regal al Medicilor, medicii rezidenți și asistenții medicali care doresc să participe la Congresul Clubului Regal al Medicilor trebuie să achite o taxă de 50 de lei, taxa pentru non-membri este de 150 lei, iar lectorii ale caror lucrări au fost acceptate sunt scutiți de taxa de participare.

Plata se poate face prin OP, în contul RO09 BTRL RONC RT02 2771 6501, Banca Transilvania, Asociația Clubul Regal al Medicilor, CUI: 31693519 sau online.

Înregistrarea participanților se face online apăsând tab-ul „Inscrie-te”.

În cadrul atelierelor de lucru pre-Congres, ce vor avea loc pe 11 octombrie, vor fi abordate teme precum: Update în Hepatitele cronice virale. Update în steatoza hepatica nonalcoolică (înscriere: AICI); Actualități în vaccinologie (înscriere: AICI), Boala neuromusculară și respirația- de la teorie la practică (Accesul la acest atelier se face doar pe bază de invitație; detalii: AICI).

Informații suplimentare și confirmări: office@clubulregal.ro

IMPORTANT! NU SE VOR ELIBERA certificate de participare celor care nu participă efectiv la Congres, chiar dacă au achitat taxa, care nu va fi rambursată.

 


Adaugati un comentariu


 

*