UMF Carol Davila si alte patru universitati au semnat un acord de colaborare cu Primaria Capitalei

2 august 2016 | 0 comentarii |

Cate 40 de studenti si masteranzi din fiecare dintre cele cinci Universitati vor fi sprijiniti de administratia publica locala in efectuarea stagiului de practica.

 

Cei cinci rectori

Cei cinci rectori

Rectorii a cinci Universitati de prestigiu din Bucuresti s-au intalnit, ieri, cu primarul general al Capitalei, Gabriela Vranceanu Firea pentru a semna un Acord-cadru de colaborare intre cele cinci institutii de invatamant superior si administratia publica locala. In urma acestui acord, cate 40 de studenti din fiecare universitate semnatara vor fi sprijiniti de Primaria Capitalei in efectuarea stagiilor de practica in cadrul programelor de studii universitare de licenta si de master. Este vorba de rectorul SNSPA, Remus Pricopie, rectorul Universitatii de Arhirectura si Urbanism Ion Mincu, prof.dr.arh. Marian Moiceanu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila, acad. Ioanel Sinescu, rectorul Academiei de Stiinte Economice, prof.univ.dr. Niculae Istudor si rectorul Universitatii Bucuresti, prof. univ. dr. Romita Iucu-Bumbu, se precizeaza intr-un comunicat remis de Primaria Generala a Capitalei.

Documentele care stau la baza acordului stabilesc cadrul general in care se vor organiza si desfasura stagiile de practica pentru studenti si masteranzi, cu respectarea prevederilor legale.

 

Gabriela Firea - Ioanel Sinescu

Gabriela Firea – Ioanel Sinescu

Acordurile-cadru au fost incheiate pe o perioada de 3 ani, iar Primaria Municipiului Bucuresti va realiza planul de desfasurare al practicii impreuna cu partenerii de practica, respectiv cele cinci universitati.

Primarul general a dat asigurari ca va avea intalniri regulate cu toate universitatile de stat din Bucuresti si se va implica constant in dezvoltarea invatamantul superior din Capitala. „Am dorit sa discut in primul rand cu dumneavostra pentru ca Univeristatea Bucuresti, SNSPA si ASE au facultati de administratie publica, cu Universitatea de Medicina si Farmacie pentru ca Primaria are in subordine 19 spitale, iar cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism pentru ca profesorii acesteia sunt membri in Comisia Tehnica de Urbanism din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti”, a spus Gabriela Firea.

 

Gabriela Firea - Moiceanu

Gabriela Firea – Marian Moiceanu

Totodata, Gabriela Firea a declarat ca un astfel de program de internship realizat la nivelul Primariei poate fi extrem de folositor studentilor si „ne va aduce avantaje si noua, intrucat suntem interesati sa atragem alaturi de noi tineri pasionati, energici, care sa doreasca sa se implice in administratia publica. Romania are nevoie de specialisti in administratie publica si nu doar la nivel central, cat mai ales la nivel local”, a tinut sa puncteze primarul Capitalei.

In cadrul intrevederii au fost discutate mai multe probleme cu care se confrunta cele cinci universitati, una dintre acestea fiind locurile insuficiente din caminele campusurilor universitare. Gabriela Firea dat asigurari ca va promova un proiect de Consiliu local prin care studentii care nu au loc in camine sa primeasca o subventie din partea Municipalitatii, care sa acopere o parte din chirie, mentionand ca aceasta este o solutie temporara, pana la construirea de noi camine.

Reprezentantii universitatilor prezente i-au multumit primarului general pentru initiativa, considerand ca o colaborare mai stransa intre mediul universitar si administratia locala era imperios necesara.

 


Adaugati un comentariu


 

*