Un kinetoterapeut si un asistent social completeaza echipa SJU Buzau

Astazi s-au afisat rezultatele finale ale concursului pentru angajarea celor doi, in Ambulatorul integrat, respectiv, in cadrul UPU-SMURD.

 

Aflat in continuare in criza de personal medical, atat pe fondul dezinteresului pe care medicii tineri il manifesta fata de posturile scoase la concurs, cat si in urma unor evenimente nefericite reprezentate de decesul, intr-un interval scurt de timp, a doi medici valorosi, Spitalul Judetean de Urgenta Buzau si-a completat, incepand cu aceasta saptamana, lista de personal.

Doi angajati debutanti, care au promovat concursurile pe care unitatea medicala le-a organizat, vor completa echipa cu care cea mai mare unitate medicala cu paturi din judet ofera servicii medicale, atat pacientilor internati cat si celor care isi pot rezolva problemele de sanatate in ambulatoriu.

Este vorba despre un kinetoterapeut debutant si un asistent social debutant, care au fost declarati admisi dupa sustinerea examenului si dupa expiratea perioadei de rezolvare a contestatiilor, rezultatele finale fiind afisate in cursul zilei de astazi.

 

Pentru concursul vizand postul de kinetoterapeut debutant in cadrul cabinetului de recuperare fizica si balenologie din ambulatoriul integrat al spitalului, lucrurile au decurs mai usor, in faza finala ajungand un singur candidat din cei trei inscrisi initial in cursa.

Astfel, in urma selectarii dosarelor, toti cei trei candidati care se inscrisesera la concurs au fost declarati admisi, insa pana la proba scrisa, unul dintre acestia a renuntat. La prima proba, sustinuta in data de 29 iunie, s-au prezentat, asadar, doar doi candidati, respectiv Gabriel Grigore si Radu Stanciu. Primul dintre acestia s-a dovedit mai bine pregatit, fiind notat cu 80 de puncte din maxim 100 posibile, in timp ce contracandidatul sau o obtinut doar 35 de puncte, nereusind astfel sa atinga baremul minim de promovare in proba urmatoarea concursului, de 50 de puncte.

Prin urmare, Gabriel Grigore a fost singurul care s-a calificat pentru proba de interviu, sustinuta in data de 5 iulie. A reusit sa obtina chiar un punctaj mai bun decat la proba scrisa, fiind notat cu 85 de puncte. Cu o medie de 82.5, el a castigat astfel postul de kinetoterapeut debutant pentru care a concurat.

 

Celalalt concurs organizat de unitatea medicala viza ocuparea unui post de asistent social debutant in cadrul sectiei UPU-SMURD, una dintre sectiile cu cel mai acut deficit de personal din cadrul spitalului.

Pentru acest post s-au inscris sase candidati, insa dupa selectia dosarelor, in cursa au ramas doar cinci, unul dintre candidati fiind respins, intrucat nu a prezentat avizul de exercitare a profesiei.

Astfel, la proba scrisa care a avut loc tot pe 29 iunie, s-au prezentat cinci candidati, dintre care doar trei au reusit sa obtina punctaj de promovare. Cea mai mare nota a fost obtinuta de Gina Ciornei93,33 de puncte, urmata de Mihaela Musat85,50 de puncte si Claudia Cristina Brasoveanu79,16 puncte. Ar mai fi de notat si performanta negativa a Mihaelei Moise, care nu a reusit sa obtina la scris decat 1,83 de puncte.

A urmat apoi proba de interviu, care a consemnat o rasturnare de situatie, ultima candidata admisa la scris reusind in final sa castige concursul. Astfel, Cristina Claudia Brasoveanu a obtinut 99 de puncte la interviu, in timp ce prima clasata la scris, Gina Ciornei, abia a reusit sa obtina baremul minim de 50 de puncte. Facand media celor doua probe, Cristina Gabriela Brasoveanu a obtinut astfel punctajul final de 89,08 puncte, in timp ce Gina Ciornei a fost notata cu 71,66 de puncte, fiind devansata si de cealalta candidata, Mihaela Musat, care a obtinut 77,75 de puncte.

 


Categorii: Actual, Jobs, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*