Un nou medicament generic pentru afectiuni cardiovasculare

1 septembrie 2012 | 0 comentarii |

Produsul  se numeste Alupirin, are o concentratie de 75 mg acid acetilsalicilic si esteun medicament  produs de Labormed, principalul  furnizor de generice pentru bolile inimii de pe piata romaneasca.

 

Piata medicamentelor generice cardiovasculare din Romania se imbogateste cu un nou produs. Alupirin are o concentratie de 75 mg acid acetilsalicilic, substanta recunoscuta pentru utilizarea in prevenirea coagularii sangelui.

Produsul este vandut in farmaciile din intreaga tara, in cutii cu doua  blistere a cate 15 comprimate filmate gastrorezistente, la pretul de raft recomandat de 8,5 lei.

Pe o piata de acid acid acetisalicilic de concentratie mica, estimata in 2011 de Cegedim la 15 milioane de euro si vanzari anuale de circa 8 milioane de unitati, Labormed isi propune sa atinga in trei ani de la lansare vanzari anuale de 400.000 unitati Alupirin 75 mg”, sustin reprezentantii companiei producatoare.

Noul medicament este indicat atat persoanelor care au suferit un atac cerebral, un atac de cord sau o operatie de revascularizare a inimii, cat si celor care prezinta risc mare pentru atac de cord (antecedente familiale, tensiune arteriala, diabet zaharat, colesterol crescut, fumatori). Preventia cardiovasculara pe baza de acid acetilsalicilic de concentratie mica se adreseaza persoanelor cu varste peste 45 de ani, iar prima administrare se face in majoritatea cazurilor la recomandarea medicului de familie sau a  cardiologului.

Prin lansarea noului produs, compania farmaceutica isi intareste pozitia de lider in Romania pe piata de generice cardiovasculare orale, unde unul din sapte tratamente prescrise este produs de Labormed, potrivit datelor furnizate de catre Cegedim in 2011.

Labormed este o companie farmaceutica ale carei afaceri sunt controlate  de fondul de investitii american Advent International si detine in Romania o fabrica de medicamente in Bucuresti, cu o capacitate de productie de 60 de milioane de comprimate pe luna. Are in portofoliu peste 300 de produse generice, OTC-uri (care se vand si fara reteta) si suplimente naturale care acopera arii terapeutice precum cardiovascular, sistem nervos central, sistem digestiv.


Categorii: Companii, Farmacii

Adaugati un comentariu


 

*