Un ventilator mecanic performant, donat Spitalului Județean Buzău

31 iulie 2020 | 0 comentarii |

Aparatul, în valoare de 110 mii de lei, va fi folosit de medicii din Unitatea de Primire Urgențe, pentru tratarea pacienţilor cu probleme respiratorii infectați cu virusul SARS-CoV-2.

 

O nouă donație importantă a fost primită de Spitalul Județean de Urgență Buzău, în cadrul campaniei #SOLIDARI, derulată de Asociația Cert Transilvania, cu sprijinul firmei General Membrane. Aparatul, în valoare de 110.789 lei, este un ventilator tip Crius V6 – non-invaziv / invaziv staționar și a fost instalat în secția UPU-SMURD a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, pentru a veni în sprijinul cadrelor medicale care astfel îi pot ajuta mai eficient pe pacienții cu probleme respiratorii cauzate de onfecția cu coronavirus.

Dr. Adrian Zoican, şeful secţiei UPU SMURD a mulțumit donatorilor, subliniind că în contextul actual, acest ventilator „este vital pentru pacienţii depistaţi pozitiv cu COVID-19, care dezvoltă, de regulă, insuficienţă respiratorie severă şi ajung în imposibilitatea de a respira singuri. Ventilatoarele susţin funcţionarea normală a plămânilor şi sunt necesare pentru tratarea pacienţilor cu probleme respiratorii, o consecinţă nedorită a infectării cu virusul Covid-19”.

 

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a mulțumit, la rândul său, Asociaţiei Cert Transilvania și General Membrane SA „pentru implicarea și generozitatea de care au dat dovadă prin donarea acestui ventilator ultramodern pentru secţia UPU-SMURD, venind astfel în sprijinul pacienţilor. Este o perioadă extrem de dificilă, pentru nimeni nu este ușor, dar iată că se poate, societatea civilă, agenții economici și chiar oamenii simpli au dat dovadă de o mare solidaritate, iar noi le suntem recunoscători și le mulțumim, atât în umee cadreor medicale cât și al pacienților”.

Iată așadar că, în această perioadă, când presiunea asupra medicilor și a spitalelor este maximă, iar lipsa aparaturii medicale poate costa vieți, implicarea fiecăruia, respectarea regulilor de prevenție și de protecție, păstrarea igienei stricte pot ajuta sistemul medical să facă față numărului mare de îmbolnăviri, astfel încât să putem depăși cu toții pericolele pandemiei și să putem reveni la viața normală.

 


Adaugati un comentariu


 

*