Viitoarea Reuniune a Rețelei europene a GCNMO va avea loc în România

31 octombrie 2022 | 0 comentarii |

Asistentul șef regional, Margrieta Langins, a confirmat decizia conducerii OMS Europa de a desemna OAMGMAMR pentru a organiza, la București, în martie 2023, viitoarea reuniune a Rețelei GCNMO și a Conferinței regionale privind forța de muncă în Sănătate.

 

Mircea Timofte- OAMGMAMR

Președintele OAMGMAMR, Mircea Timofte, anunță că organizarea viitoarei reuniuni a Rețelei asistenților șefi și moașelor șefe din regiunea europeană a OMS (GCNMO) va avea loc la București, în martie 2023, a fost confirmată de asistentul șef al OMS Europa, Margarieta Langins, în cadrul unei întâlniri care a avut loc pe 26 octombrie, la care președintele OAMGMAMR a participat online.

Asistentul șef al regiunii europene a informat participanții privind desfășurarea noii întruniri fizice a Rețelei GCNMO la București, pe 24 martie 2023”, și a „Conferinței regionale a OMS EURO în domeniul forței de muncă în sănătate”, care se va desfășura pe 22 și 23 martie în Capitala României, transmite OAMGMAMR.

Timofte menționează că Langis i-a mulțumit „pentru acceptul OAMGMAMR de a găzdui lucrările următoarei sesiuni și și-a exprimat convingerea că aceasta va reprezenta o nouă  întâlnire de referință”, având în vedere „succesul și excelenta organizare” a Conferinței aniversare a OAMGMAMR din vara acestui an.

 

Mircea Timofte, GCNOM 2022

Mulțumind pentru încredere, președintele OAMGMAMR a asigurat-o pe Margarieta Langins că OAMGMAMR va depune „toate eforturile pentru ca întâlnirea de anul viitor să fie un nou exemplu de bune practici și leadership ale asistenților medicali și moașelor din România. Menționăm că OAMGMAMR a fost, de altfel, mandatat oficial de Ministerul Sănătății să inițieze demersurile pentru pregătirea și desfășurarea optimă a întâlnirii Rețelei GCNMO a OMS EURO”, care va avea loc la București.

Potrivit reprezentantei OMS Europa, succesul înregistrat de OAMGMAMR la Conferința aniversară de nivel înalt – „A look back to lead forward: tracing new paths to excellence in nursing and midwifery”, organizată în iulie 2022 la București  „a fost un punct important în decizia conducerii OMS EURO de a organiza la București, în perioada 22-23 martie 2023, Conferința regională a OMS EURO în domeniul forței de muncă în sănătate”.

Totodată, Mirce Timofte a transmis că OAMGMAMR „cooperează îndeaproape cu conducerea Ministerului Sănătății și biroul de țară al OMS pentru pregătirea Conferinței regionale de nivel înalt în domeniul resurselor umane în sănătate, care va avea loc la București în perioada 22-23 martie 2023”.

 

La a 72 reuniune GCNOM

În cadrul întâlnirii din 26 octombrie, reprezentanții OMS au transmis, de asemenea, aprecieri reprezentanților Israelului pentru găzduirea primului Comitet Regional OMS și a primei întâlniri a Rețelei GCNMO organizate în format fizic în context post-pandemic, în septembrie, iar „asistentul șef al regiunii, Margrieta Langins a adus în atenția membrilor Hub-ului principalele rezultate ale celei de-a 72 a sesiuni a Comitetului Regional în domenii precum sănătate digitală, perspective comportamentale, calitatea vieții pentru persoanele cu dizabilități, reducerea consumului de alcool, acțiunea în domeniul HIV, TB sau reducerea poverii cancerului cervical. În mod special, reprezentantul OMS a adus în atenție raportul privind forța de muncă în sănătate în regiunea europeană, precum și  raportul tehnic privind contribuția asistenților șefi ai regiunii la creșterea calității actului de îngrijire”, transmite conducerea OAMGMAMR.

A 72-a sesiune a Comitetului Regional pentru Europa al OMS dedicată asistenților șefi și moașelor șefe din Regiunea Europeană a OMS (GCNOMS Hub) a avut loc pe 14 septembrie, la Tel-Aviv, iar la eveniment a participat și directorul executiv al ICN (International Council of Nurses), Howard Catton.

România a fost reprezentată de președintele OAMGMAMR, Mircea Timofte, și consilierul prezidențial pe probleme de sănătate, dr. Diana Păun.

 

 

 


Adaugati un comentariu


 

*