Visinele, medicament de sezon

14 iunie 2015 | 0 comentarii |

Datorita continutului lor de substante benefice pentru organism, visinele imbunatatesc circulatia sangelui si previn aparitia cancerului.

 

visine 2Dupa cirese si capsune  a venit randul visinelor sa umple tarabele din piete, asa ca ar fi pacat sa nu profitam acum de acest lucru. Pe langa gustul, culoarea si savoarea specifice, aceste fructe dulci-acrisoare au nenumarate beneficii pentru sanatate si sunt indicate celor care vor sa mai dea jos cateva kilograme.

Visinele contin numeroase vitamine (A,C,K,E, B1, B3, B5, B6, B9) si saruri minerale  precum calciu, fier, magneziu, zinc sau potasiu cu proprietati antioxidante si regenerante. O suta de grame de visine, consumate intre mese, insumeaza doar 50 de calorii, 12,18 g de carbohidrati, (9% din doza zilnica recomandata), 1 g de proteine (2% DZR), 0,3 g grasimi (1,5% DZR) si 1,6 g fibre alimentare (4% DZR). Chiar si  coditele de visine au proprietati terapeutice, acestea continand flavonoizi cu efect diuretic, astringent si antiinflamator, fiind de un real ajutor persoanelor care sufera de boli renale sau celor care vor sa slabeasca.

Visinele au efecte benefice in prevenirea si ameliorarea osteoartritei, a durerilor musculare, a gutei, insomniei, afectiunilor renale si a digestiei. In acelasi timp, imbunatatesc circulatia si previn cancerul, intrucat fac parte din categoria fructelor si legumelor de culoare rosie care au in compozitie antociani – antioxidanti puternici care mentin circulatia normala a sangelui si au proprietati anti-cancer.

 

visineVisinele contin si o doza crescuta de vitamina C, cu rol esential in sinteza colagenului care asigura elasticitate pielii, si care intareste bariera sistemului imunitar in fata racelilor si a altor infectii. Doar visinele contin trei substante importante in prevenirea tumorilor, respectiv acid elagic, limonen si alcool perilil, oferind astfel protectie sporita impotriva tumorilor localizate la nivelul sanilor, plamanilor, ficatului si colonului.

De asemenea, visinele regleaza colesterolul si previn bolile cardiovasculare, intrucat contin quercitina – unul dintre cei mai puternici antioxidanti-, care previne stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi si tine sub control nivelul colesterolului rau din sange, prevenind astfel depunerile de grasime pe artere, principala cauza in aparitia bolilor cardiovasculare, precum infarctul sau accidentul vascular cerebral. Tot antioxidantii pot avea un rol major in ameliorarea simptomelor alergiilor si astmului, precum si a gutei.

 


Categorii: Actual

Adaugati un comentariu


 

*