Zilele Spitalului Militar Central, sub semnul excelenței și interdisciplinarității

31 octombrie 2022 | 0 comentarii |

Cea de-a XI-a ediţie a Conferinţei Naţionale a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC) „Dr. Carol Davila” debutează marți, 1 noiembrie, la Sala de marmură a Cercului Militar Național.

 

Suita de manifestări ştiinţifice organizată cu prilejul Zilelor Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” care are loc în perioada 1-5 noiembrie și se desfășoară în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Asociaţia Cadrelor Medicale din SUUMC şi Revista de Medicină Militară. Evenimentul debutează marți, la ora 17.00, la Sala de marmură a Cercului Militar Național, și va continua în Amfiteatrul Ambulatoriului integrat al unității medicale.

Sub tema „Excelență și interdisciplinaritate în medicina militară”, instituția medicală militară și-a propus ca în acest an să organizeze „un eveniment de înaltă ținută științifică, într-un nou format integrativ, cu abordări tematice pe tipuri de specialități și patologii. Vor fi transmisiuni live, sesiuni ale medicilor rezidenți, cursuri, simpozioane la care și-au anunțat prezența invitați de renume din țară și din străinătate”, transmite conducerea SUUMC.

 

La ceremonia de deschidere și-au confirmat prezența reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, ai Guvernului, ai instituţiilor şi autorităţilor publice centrale, precum şi membri marcanţi ai mediului academic din România.

Ca în fiecare an, și la această ediție, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” îşi va onora creatorii de şcoală şi formatorii de generaţii, prin conferirea Premiilor Medicinei Militare din România. Premiul General Dr. Carol DAVILA – pentru contribuția de excelență în medicina militară, Premiul General Profesor dr. Zaharia PETRESCU – pentru întreaga activitate în domeniul specialității medicale şi Premiul General Profesor dr. Athanase Demosthen – pentru întreaga activitate în domeniul specialității chirurgicale vor fi conferite, în cadru festiv, în cadrul Cobferinței SUUMC.

 


Adaugati un comentariu


 

*