Ecosisteme de sănătate și tehnologie durabilă, în dezbateri, la summit-urile Virtualized 2022
Noua serie de evenimente Virtualized, primul concept de expo-conferințe B2B din România, va avea loc exclusiv online și au drept scop informarea și educarea mediului de business.
Două summit-uri dedicate profesioniștilor din domeniile sănătate și sustenabilitate vor avea loc pe 23 și 24 noiembrie 2022, având ca teme eHEALTH SUMMIT – Enhancing Life, Excelling in Digital Care și Sustainability Summit: High-Tech Sustainability in our DNA.
Seia de expo-conferințe online Virtualized 2022, primul concept de expo-conferințe B2B din România, organizate de Universum Expo, se desfășoară exclusiv în mediul online, având ca partener principal certSIGN, cel mai important producător și dezvoltator de soluții criptografice din România, în conformitate cu cerințele Regulamentului eIDAS.
„Evenimentele Virtualized, organizate de partenerii noștri de la Universum Expo, au devenit deja iconice pentru tot ceea ce înseamnă tehnologie și inovație: reunesc cele mai importante voci din domeniu, care prezintă soluții inovative concepute pentru ca business-urile să poată adopta modul de lucru cel mai corect, sigur și cu un consum de resurse limitat”, transmit organizatorii care anubță că accesul este gratuit, în urma înscrierii pe platforma oficială https://www.virtualized.ro/
Rolul partenerilor tehnologici ai evenimentelor este de a crește nivelul de conștientizare a utilizatorilor și de a oferi soluții care protejează datele companiei și ale angajaților. „Mă refer la soluții corective, dar mai ales preventive, astfel încât toți cei implicați să cunoască atât riscurile de securitate, cât și planurile de apărare și răspuns. certSIGN vine astfel cu o gamă completă de soluții și servicii inovatoare care acoperă atât securitatea datelor și securitatea organizației (desktop și mobile), cât și servicii de management al securității – CSIRT. Zona de «sănătate» și îngrijire medicală a făcut pași mari în ultimii ani spre transformare digitală, multe dintre clinici având deja implementate servicii/tehnologie/aplicații e-health, precum consultații sau alte servicii medicale on-line, în furnizarea cărora securitatea datelor pacienților este probabil cel mai important aspect. În ceea ce privește componenta eco a business-ului, consider că nu doar la nivel personal suntem datori să susținem mediul, ci și la nivel de companie. Iar primul pas este cel de transformare a proceselor consumatoare de hârtie în procese digitale”, declară Adrian Floarea – CEO certSIGN.
Chiar dacă sunt încă la început în România, domeniile e-Health și Sustenabilitate sunt esențiale „pentru dezvoltarea economiei globale și protejarea viitorului nostru, iar trendurile spun că în câțiva ani acestea vor reprezenta un procent semnificativ din piața internațională de afaceri. Am creat Virtualized în 2020, plecând de la ideea că mediul de business trebuie să fie în permanență la curent cu ceea ce se petrece în piață, iar provocările cu care se confruntă specialiștii, la nivel mondial, trebuie dezbătute în timp real, oferindu-se astfel soluții viabile. La Virtualized din această toamnă vom dezbate două domenii noi pentru piața locală, însă extrem de importante la nivel global. Formatul online al evenimentului permite să aducem împreună atât specialiștii și experții internaționali în aceste domenii cât și public de pretutindeni”, afirmă Alexandru Măxineanu, Managing Partner Universum Expo.
Miercuri, 23 noiembrie, are loc conferința eHealth Summit – Enhancing Life, Excelling in Care, care are ca obiectiv aducerea în prim-plan a tot ceea ce trebuie să știm despre ecosistemul de sănătate. Summit-ul oferă astfel perspective largi asupra modului în care tehnologia revoluționează medicina sub toate aspectele sale și se adresează profesioniștilor din industria medicală și farmaceutică, celor a căror activitate este legată de producția și distribuția de dispozitive medicale, precum și amatorilor de dispozitive de evaluare a stării de sănătate.
Participarea la eHealth Summit este gratuită și se face după înregistrarea pe site-ul www.virtualized.ro și validarea acesteia de către organizator.
Sesiunea IA (inteligența artificială) în sănătate: Provocări cruciale o are ca speaker pe dr. dr. Ligia Kornowska, director general al Federației Spitalelor din Polonia, cea mai mare organizație de spitale din această țară. Lider al „Coaliției AI în domeniul sănătății” pentru Polonia, Kornowsa este nominalizată printre „100 de persoane cele mai influente din domeniul sănătății poloneze”, în ultimii 3 ani și a deținut poziții de conducere în startup-uri medicale poloneze de conducere.
În aceeași zi, sesiunea De la beneficiari la co-creatori: implicarea pacienților în dezvoltarea de soluții eHealth prezintă preocuparea furnizorilor de eHealth să ofere instrumente utilizabile, scalabile și adoptate cu succes de utilizatorii cărora le sunt destinate. Cu toate acestea, adoptarea de către utilizatori este adesea scăzută, iar ratele de uzură sunt destul de ridicate pentru majoritatea acestor instrumente. În prim-plan este adus modul în care implicarea pacienților în dezvoltarea soluțiilor de eHealth poate aduce valoare, inclusiv o mai bună rată de acceptare și adoptare.
Christine Jacob, lector și cercetător în domeniul sănătății, Universitatea de Științe și Arte Aplicate – Elveția de nord-vest FHNW este unul dintre speakerii sesiunii. Are peste 20 de ani de experiență în industrie și a deținut mai multe poziții de conducere la nivel internațional în marile companii farmaceutice precum Roche și Novartis. Cariera ei a cuprins mai multe roluri de strategie digitală, scopul ei fiind să sprijine părțile cointeresate să adopte strategii inovatoare de implicare a utilizatorilor, pentru a crea soluții relevante și durabile de eHealth și strategii de implementare a acestora.
Steve Bourke, CEO și fondator PersonalPulse GmbH este avocat și reprezintă interesele pacienților, lucrând împreună cu ei la crearea de instrumente de asistență medicală care sunt relevante, utilizabile și durabile. El a lucrat cu o serie de parteneri din ecosistemul sănătății, mari companii farmaceutice, inclusiv Roche și Novartis. Este co-fondator RheumaCura Foundation, organizație ce are drept misiune: Bolile reumatice și musculo-scheletice pot fi prevenite si vindecate.
Joi, 24 aprilie, are loc Sustainability Summit: High-Tech Sustainability in our DNA, un concept ce are la bază ideea că este necesar, pentru un viitor durabil, ca orice plan de afaceri pe termen lung să includă măsuri de sustenabilitate. În acest sens, evenimentul își propune să reunească cei mai buni specialiști, pentru a vedea cum putem deveni sustenabili în timp ce suntem profitabili.
Evenimentul se adrează directorilor generali, antreprenorilor, managerilor de produs, oamenilor de marketing, pasionați de tehnologie și sustenabilitate.
Subiectele cheie ale conferinței au în prim plan: agritech, ambalaj durabil, design de produs, parteneriate inovatoare și tehnologie durabilă.
Participarea la Sustainability Summit este gratuită și se face după înregistrarea pe site și validarea de către organizator.
În cadrul sesiunii Plasticul nu crește pe copaci, dar ar putea, Max Mohammadi, co-fondator, CTO și preşedinte al Plastic Fri este unul dintre speakeri. Max este creatorul PlasticFri, o companie GreenTech stabilită în Suedia, cu misiunea de a pune capăt catastrofei poluării cu plastic. În calitate de lider orientat spre valori și antreprenor social vizionar. Ca inovator, Max a primit numeroase premii inclusiv premiul Alfred Nobel pentru inovație, medalia de aur, premiul pentru cel mai bun inventator, marele premiu suedez pentru inginerie și premiul „Europeanul anului”.
Paola Fiore, fondator și director, pionier al sustenabilității, specialist CSR, expert și consultant în mediu și schimbări climatice, educator și ambasador al organizației TeachSDGs la Națiunile Unite.
Jacek Hutyra, Climate Officer pentru Orange Polonia (OPL). Este responsabil pentru proiectarea, implementarea strategiei și acțiunilor transversale #OrangeGoesGreen. Acest proiect combină responsabilitatea pentru reducerea emisiilor, crearea de valoare pentru părțile interesate și utilizarea poziției pe piață a OPL și un impact ecologic mai larg în Polonia. Prima etapă cheie pentru Orange Polonia, pe această cale, este o reducere foarte semnificativă a emisiilor sale până în 2025: cel puțin -65% față de 2015.
Expo-conferințele Virtualized 2022 online, asemenea evenimentelor offline, cuprind:
• conferințe online orientate spre teme de actualitate, susținute de către experți internaționali și locali;
• zona expozițională, unde companii din diverse domenii își prezintă produsele și serviciile;
• panel-uri unde profesioniști de top dezbat Live subiecte de actualitate din domeniile în care activează;
• pauze de networking, în timpul cărora participanții pot interacționa în timp real între ei sau cu reprezentanții companiilor participante, accesând chat-ul public, din platforma MyConnector.
* La expo-conferințele Virtualized doritorii trebuie să se înscrie cu informațiile de business (e-mail de companie/ telefon/ job title), iar organizatorul își rezervă dreptul de a selecta participanții.
Informații suplimentare sunt oferite pe www.virtualized.ro și pe rețelele de socializare Instagram, LinkedIn și Facebook.