Două proiecte în beneficiul copiilor bolnavi, laureate ale Campionatului de Bine

26 februarie 2018 | 0 comentarii |

Ediția din acest an a competiției a consemnat și un nou record de donații pentru proiectele înscrise în concurs, care au atras 126 000 Euro.

 

Cea de-a cincea ediție a Campionatului de Bine a ajuns la final. Organizatorii competiției destinate ONG-urilor care desfăsoară proiecte umanitare au anunțat câștigătorii, cât și faptul că a fost înregistrat un nou record al sumelor atrase de organizațiile înscrise în concurs.

La startul celei de-a cincea ediții, demarată în cursul lunii noiembrie a anului trecut, s-au înscris 140 de proiecte sociale aplicabilitate în toate județele țării, implementate de 101 organizații neguvernamentale. Cinci dintre proiectre au avut aplicabilitate și în județul Buzău, iar două dintre acestea au reușit să ajungă până în finala competiției. Din păcate, niciunul dintre ele nu se regăsește printre câștigătorii competiției, desemnați pe baza numărului de donații individuale atrase și a sumelor strânse.

Proiectele participante la cea de-a cincea ediție a competiției au reușit să atragă finanțări record din partea donatorilor individuali, suma totală atrasă fiind de 586.421 de lei, de la 9.246 de donatori distincți. În finală s-au calificat 43 de proiecte, dintre care primele trei au fost desemnate câștigătoare, premiul fiind dublarea donațiilor obținute, în limita a 5.000 de euro pentru fiecare proiect.

 

Pentru al doilea an consecutiv, proiectul care își propune atragerea de fonduri pentru asigurarea accesului la hidroterapie al copiilor cu dizabilități s-a numărat printre câștigători. Dacă anul trecut s-a clasat pe locul II, la această ediție a fost pe locul I, atrăgând cele mai multe donații și cea mai mare sumă.

Proiectul „Susține hidroterapia” se desfășoară în județul Timiș, unde sunt înscriși circa 2.000 de copii pentru care ședințele de hidroterapie s-ar dovedi benefice. „Beneficiarii noștri sunt copii prematuri, cu tetrapareze sau alte afecțiuni locomotorii, cu autism, sindrom Down, cu afecțiuni senzoriale (cecitate/surditate), cu vârste de la 3 luni la 18 ani. O parte dintre ei provin din familii – sunt adusi de părinți, dar majoritatea provin din internatele școlilor cu nevoi speciale sau îi aducem noi de la sat”, se arată în prezentarea proiectului.

Inițiatorii și-au propus să asigure acces gratuit la hidroterapie pentru cât mai mulți copii din această categorie, până în prezent reușind să facă acest lucru pentru 450 dintre ei. Numărul solicitărilor este în creștere, în condițiile în care suma de 1.000 de lei asigură unui copil un an întreg de hidroterapie și participarea la două concursuri bianuale de înot. Cu ajutorul sumelor strânse din donații și al premiului primit de la organizatorii Campionatului de Bine, în decursul anului următor va fi posibiă asigurarea accesului la hidroterapie pentru alți 240 de copii cu grad de handicap.

 

Pe locul al treilea s-a clasat „Seară de poveste”, tot un proiect destinat copiilor cu probleme de sănătate, pentru care perioada grea de tratament în diferite afecțiuni produce efecte la nivel psihologic și au nevoie de sprijin. Proiectul Seara de Poveste a început intr-un salon de spital fiind o continuare a altui proiect derulat de asociația Taxiul cu Bomboane.

Voluntari de toate varstele, cu diverse pregătiri profesionale, din Bucuresti și din intrega țară, dar și din străinatate, vin să citească povești copiilor cu nevoi speciale în spitalele din Bucuresti. Povestea atent aleasa și spusă din suflet îi poate ajuta pe copii sa găsească și să recunoască formularea exacta a stării, experienței lor și să adopte soluțiile personajelor din povestea respectivă.

„Serile petrecute într-un salon de spital sunt lipsite de speranță și de alinare. Sunt copiii cu nevoi speciale și nevoi sociale, pentru care perioada grea de tratament în diferite afecțiuni produce efecte devastatoare la nivel psihologic și au nevoie de sprijin. Serile de poveste din spital, în care voluntari cu suflet mare pun magie in fiecare filă de poveste răsfoită îi ajută, iar reactiile copiilor, dublate de rezultate, sunt vizibile”, menționează organizatori pe pagina de susținere aproiectului.

Bucuria în Lumea Reală” este proiectul clasat pe locul II și va îmbunătăți calitatea vieții pentru familiile sărace din jurul Brașovului care se luptă cu frigul și lipsurile.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*