Multe note de 10.00 la interviul pentru angajare la Spitalul Județen de Urgență Buzău

10 august 2018 | 0 comentarii |

Viorica Cviatcovschi este liderul clasamentului, ea fiind și singura care a obținut punctaj maxim atât la proba scrisă cât și la interviu. Marea majoritate a candidaților și-au păstrat pozițiile pe care le-au ocupat la prima probă a concursului.

 

Dr. Dragos Porumb

Concursul pentru ocuparea celor 47 de posturi de personal mediu sanitar și auxiliar organizat de Spitalul Județean de Urgență Buzău s-a încheiat.  Unitatea medicală a afișat, astăzi după-amiază, rezultatele obținute de cei aproape 200 de concurenți care au susținut proba interviului, astfel că se poate face deja o clasificare finală, astfel încât se știe numele celor care vor fi angajați.

Dacă la proba scrisă au fost doar trei candidați care au obținut  nota 10.00 (100 de puncte din 100 posibile), la interviu, șapte dintre candidați au obținut nota maximă. Singura care și-a menținut poziția delidera fost Viorica Sînziana Cviatcovschi, căreia comisia de examinare nu i-a găsit niciun cusur.

Concurența mare s-a dovedit benefică pentru unitatea medicală care, în acest fel, a avut posibilitatea să-i aleagă pe cei mai buni dintre candidați. „Surpriza cea mai plăcută a venit din partea debutanților care, în această serie, s-au dovedit foarte bine pregătiți. Subiectele nu au fost nici mai grele, nici mai ușoare ca la concursurile precedente, dar de această dată am avut mulți concurenți care atât la proba scrisă cât și la interviu/proba practică au demonstrat că nu au trecut prin școală ca „gâsca prin apă” și că știu pentru ce au ales această profesie și care le sunt îndatoririle la viitorul loc de muncă, a declarat dr. Dragoș Porumb, directorul medical al SJU Buzău, pentru Sănătatea Buzoiană.

 

Viorica Cviatcovschi

Întrebată cât de greu a fost să obțină astfel de rezultate, Viorica Cviatcovschi  ne-a declarat că nu a fost ușor, dar că „dacă-ți dorești din tot sufletul să profesezi în acest domeniu, te pregătești serios și rezultatele vin de la sine”. „Premianta” concursului din aceatsă serie este absolventă a Școlii Postliceale Sanitare „Regina Maria” din Buzău și spune că profesoara sa de suflet, moașa licențiată Maria Gheorghiu, alături de care a făcut practică în sala de nașteri din Maternitatea Buzău, i-a insuflat „dragostea pentru această profesie nobilă, dar și responsabilitatea maximă pe care trebuie să ți-o asumi față de pacientul care are nevoie de ajutor. În plus, cred eu, este o profesie pentru care dacă ai vocație, îți dă și satisfacții pe măsură, pentru că nu este puțin lucru să vezi că poți face bine celor din jur, că poți aduce alinare celor suferinzi și chiar că poți salva vieți”.

O contribuție deosebită la pregătirea ei pentru viitoarea profesie spune că au avut și medicii și asistentele medicale de pe Secția ATI a Spitalului Județean, unde a făcut voluntariat timp de zece luni după terminarea școlii și alături de care vrea să fie în continuare. De la ei spune că a învățat „ce înseamnă să vezi că un om a cărui viață atârnă de un fir de ață își revine spectaculos, dar și ce înseamnă să empatizezi cu orice bolnav și cu familia acestuia. Tot aici am înțeles cât este de important să lucrezi într-un colectiv sudat, în care egoismul și superficialitatea nu-și au locul, dar și că satisfacțiile sunt pe măsura greutăților, ATI fiind o secție în care diferența dintre viață și moarte poate fi făcută uneori de reacția la secundă a personalului medical”.

 

Revenind la rezultatele obținute de ceilalți concurenți, trebuie menționat că dacă la alte serii de examene criticam lipsa de pregătire a debutanților, de această dată, aceștia trebuie lăudați, pentru că mulți dintre ei au obținut cele mai bune note, atât la proba scrisă cât și la interviu. Ce-i drept, a avut un rol important și concurența mare care a existat atât la posturile de asistent medical debutant cât și la cele de infirmieră debutantă.

Astfel, la interviul susținut de  cei 75 de candidați declarați admiși după proba scrisă susținută pentru ocuparea celor 16 posturi de asistent medical debutant (12 pentru secțiile spitalului și 4 pentru cabinetele de Medicină internă, Oftalmologie, Chirurgie infantilă și Cardiogie din Ambulatoriu), 10 au promovat interviul cu peste 90 de punte: Cviatcovschi Viorica Sînziana – 100 puncte, Călin Ştefania Tania – 95 puncte, Nenu Mariana – 95 puncte, Ganea Livia lozefina – 95 puncte, Coman Tatiana Aurora – 95 puncte,Ţigară-Cîrstian Ana-Maria-Elena – 95 puncte, Petre Elena Sofia – 93,75 puncte, Bulibaşa Iuliana – 91,25 puncte, Neagu Florentina-Mihaela – 90 puncte, Raiciu Nicoleta – 90 puncte.

Alti opt concurenți au obținut peste 80 de puncte, 10 au avut peste 70 de puncte, iar 15 între 50 și 65 de puncte. Alți 27 de concurenți au fost respinși cu punctaje între 7,5 și 46,5 iar patru nu s-au mai prezentat la această probă.

 

Cele mai multe note de 10.00 au fost obținute de candidatele la cele 14 posturi de infirmieră debutantă pe secțiile spitalului. Astfel, Dima Ninela, Dragomir Rodica, Moise Florența și Țăranu Daniela au promovat proba interviului cu nota 10.00 (100 de puncte din 100 posibile), pentru care merită felicitări! Felicitări merită și cele 15 candidate care au obținut între 90 și 98,75 de puncte, dar, din păcate, nu toate vor putea fi angajate, pentru că numărul lor este mai mare decât cel al posturilor disponibile. Numele lor merită însă menționat, pentru că au obținut rezultate foarte bune. Acestea sunt: Lazăr Elisabeta Simona,  Nica Tita, Rusu Claudia, Dobromir Mariana, Iloniță Georgeta, Oprea Camelia Maria, Diacănu Daniela, Lăzărescu Elena Laura, Ion Valerica, Burlacu Luminita, Feldman Laura Elena, Mărgăritescu Mădălina, Postole Silvia, Drăgoi Cerasela.

Alte 10 concurente au avut peste 80 de puncte, 11 au fost notate cu peste 70 de puncte, iar 14 au avut între 50 și 68,75 de puncte. Respinse au fost 9 candidate care au obținut între 13,75 și 48,75 de puncte, iar 8 dintre cele care după prima probă au avut rezultate aproape la limita minimă nu s-au mai prezentat la interviu.

 

Rezultate frumoase au obținut la interviu și concurentele la cele trei posturi de asistent medical principal. Dacă la teorie (proba scrisă) niciuna nu a reușit să obțină cel puțin 7.00, la interviu au demonstrat că știu meserie, iar practica medicală le este familiară. Astfel, Anișoara Cozmiuc  s-a menținut  pe primul loc și a obținut 100 de puncte, pe locul secund s-a clasat Iuliana Vasilica Enciu cu 98,75 puncte, iar pe locul trei s-a situat Ana Magdalena Vasile cu 93,75 puncte. Cea de-a patra concurentă care a promovat proba scrisă a obținut sub 50 de puncte la interviu.

Șase dintre candidații la cele patru posturi de asistent medical  au promovat proba de interviu, iar Aurelia- Gabriela Dumitrache a obținut nota 10.00 (100 puncte), Mioara Nicoleta Teodorescu a obținut 80 puncte, Nicoleta Daniela Chiru a avut 71,25 puncte, Alina Beatrice Cristea  a fost notată cu 70 puncte, Sorina Georgiana Moise a obținut 62,5 puncte, iar Loredana Roxana Bîsceanu 61,25 puncte. Trei candidați au fost respinși cu punctaje între 35 și 40 de puncte, iar alți doi au fost absenți.

Cele două posturi de brancardier, unul la ATI și altul la Chirurgie generală vor fi ocupate de Cezar Camil Demetrus Stan, care la proba scrisă a avut 100 de puncte și la interviu a fost notat cu 90,00 puncte, respectiv, de Laurențiu Nicolae Marin, care deși la scris a avut doar 52 de puncte, la interviu a reușit să se descurce mult mai bine, obținând 77,50 puncte. Cei doi sunt, de altfel, și singurii care au promovat cea de-a doua probă a concursului, ceilalți 5 fiind respinși cu 20-45 de puncte.

 

Între cele 11 candidate pentru cele patru posturi de ingrijitoare pe secțiile spitalului, cel mai mare punctaj l-au avut Elena Frățilă (la proba scrisă ea s-a clasat pe locul trei, cu 64 de puncte) și Adriana Gabriela Leu (la scris a avut 62 de puncte), care au obținut la interviu 95 de puncte. Celelate șapte concurente care au obținut punctaj de promovare au avut între 60 și 90 de puncte, dar numai două dintre ele, Elena Marica și Paulina Tescaru, care au avut la scris punctaj mai mare, au șanse de angajare.

Pentru cele trei posturi de spălătoreasă în cadrul serviciului Administrativ au obținut între 55 și 98,75 puncte cinci dintre candidate, cel mai mare punctaj fiind adjudecat de Elena Munteanu.

Toți cei cinci candidați admiși la interviu pentru postul de statistician medical  debutant la Serviciul Statistică au obținut punctaj de promovare (între 54,25  și 90 de puncte). În fruntea clasamentului s-a situat  Emilia Moldovan, dar Andreea Păiș va ocupa postul pentru care a concurat pentru că are media generală mai mare, de 81,37 puncte, față de contracandidata sa, care are media finală 78,25 puncte, ea având un punctaj mai mic la proba scrisă.

Mihaela Frățiloiu și-a adjudecat postul de registrator medical debutant la UPU-SMURD, cu cea mai mare medie generală, de 72,50 puncte, ea obținând la interviu 93,50 puncte. Chiar dacă punctaje de promovare au obținut și ceilalți patru candidați admiși la interviu (între 50,25 și 75,00 puncte), rezultaele obținute la proba scrisă nu le-a fost suficient de favorabile astfel încât să răstoarne situația, ca în cazul statisticianului.

Candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţie până la data de 13august, ora 12.00, la Serviciul Resurse Umane.

  


Categorii: Actual, Jobs, Spitale

Adaugati un comentariu


 

*